.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
14.11.2019 10:14

Коментари 0 / Видяна 276

Семейните лекари искат потребителска такса и за децата

Още по темата: Няма виновни за смъртта на 3-годишния Алекс Блъснатата на спирка Симона от Варна, вече е вън от реанимацията Над 100 тона пилешко със салмонела са дошли на българския пазар 50-те хил. донорски карти са изчерпани, отпечатани са нови 30 хиляди Разследват смъртта на 17-годишна родилка в болницата в Панагюрище Чесънът е вълшебник, който лекува 200 болести Чаят - тайният вълшебник срещу настинките и грипа Къде да заведем детето си при спешен случай? България е сред първите места по смъртност от сърдечно-съдови заболявания Антибиотиците стават все по-вредни

 

Потребителска такса за посещение на децата при личен лекар, искат от Сдружението на семейните медици, съобщи БНТ.

 

Според тях таксата може да е 1 лев, както за пенсионерите, а разликата до 2.90 да се покрива от държавата.

 

Общопрактикуващите педиатри получават пари от Касата за профилактичните прегледи и имунизациите на децата.

 

Според заместник-председателят на БЛС д-р Николай Брънзалов  е несправедливо да се прави социална политика за сметка на лекарския труд.

 

От Лекарския съюз искат и още една реформа – да отпадне задължението на семейните медици да са на разположение денонощно.

 

Д-р Иван Маджаров – председател на БЛС обоснова искането така: Не можем да твърдим вече 20 години, че е възможно като звъннем на човек, който не е на работа и е 2 часа през нощта – той ще може да реагира адекватно и да помогне на своя пациент.

 

От Лекарския съюз смятат, че у нас има достатъчно добре развита спешна помощ, която да поеме пациентите на личните лекари в извънработно време и почивните дни.

E79 News
Тагове:

Коментари:

 

Валутни курсове на БНБ за 04.12.2019

1 USD =1.77 BGN

1 EUR =1.96 BGN

1 GBP =2.30 BGN

10 CNY =2.30 BGN

1 CHF =1.79 BGN

100 JPY =1.62 BGN