.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
13.11.2019 16:24

Коментари 0 / Видяна 488

В Европейския ден на спорта в училище: Андонов награди най-активните учебни заведения

Още по темата: На първо четене: Задължителна детска градина за 4-годишните От МОН обмислят вариант за частично присъствие в клас Променят се някои такси за кандидатстване и обучение в държавните висши училища Утре започва кандидатстването за първо класиране в приема за 8 клас Само 8 пълни шестици по БЕЛ на изпита след 7 клас Министър Вълчев: Електронното обучение беше начинът да спасим учебната година МОН ще представи утре обобщените резултати от външното оценяване в 7 клас Проверяваме изпитните работи от НВО за 7 клас на 29 и 30 юни, и на 1 юли Вълчев се надява новата учебна година да започне присъствено На миниматурите: Оценките по математика нагоре, по български – надолу

 

Зам.-министърът на младежта и спорта Стоян Андонов връчи почетни плакети на ММС и спортни пособия на най-активните училища, взели участие в Европейски ден на спорта в училище.

 

Инициативата се организира за пета поредна година, като се координира от Сдружение „БГ Бъди активен“ и има подкрепата на ММС от самото й начало през 2015 година.

 

Най-активни училища тази година са СУ „Васил Левски“, Гълъбово, СУ „Св. св. Кирил и Методий“, Видин, ОУ „Св. св. Кирил и Методий“, Старо Оряхово, ОУ „Св. Климент Охридски“, Хасково и ПГ по МСС „Пейо К. Яворов“, Гоце Делчев.

 

„За мен е удоволствие за втора поредна година да съм част от тази церемония.

 

Поздравявам не само най-активните участници, но и всички, които се включиха в инициативата. Надявам се повече училища да последват Вашия пример, за да може да накараме все повече млади хора да се занимават със спорт и да бъдат активни“, заяви Андонов.

 

В събитията от инициативата Европейски ден на спорта в училище тази година се включиха над 95 000 ученици от 400 учебни заведения в цялата страна и около 12 500 преподаватели и родители.

 

Представителят на Сдружение „БГ Бъди активен“ Николета Янева благодари на Министерството на младежта и спорта за оказаната подкрепа и връчи на зам.-министър Андонов специален сертификат.

 

От 2018 г. Европейският ден на спорта в училище е част и от Европейската седмица на спорта #BeActive, организирана от ММС.

 

Тази година основната мисия на Седмицата на спорта бе да насочи младежи от различни възрасти към спорта чрез атрактивни демонстрации. За тази цел бе организиран спортен панаир в „Арена Армеец“, който бе посетен от над 5000 ученици

Автор: "Дарик", E79 News
Тагове:

Коментари:

 

Валутни курсове на БНБ за 05.03.2020

1 USD =0.76 BGN

1 EUR =1.76 BGN

1 GBP =0.44 BGN

10 CNY =3.94 BGN

1 CHF =0.54 BGN

100 JPY =61.14 BGN