.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
12.11.2019 08:59

Коментари 0 / Видяна 492

Депутатите обсъждат парите за пенсии и здраве

Още по темата: РЗИ в Народното събрание, връчват актовете на депутатите без маски Отхвърлиха ветото на президента Пак скандал за носенето на маски в парламента Единодушно депутатите приеха актуализацията на бюджета за държавните гаранции Депутатите се изпокараха заради носенето на предпазни маски Парламентът прие правилата за избор на състава на Комисията за защита на личните данни Ананиев: Трябва да има организация за работата в НС, там средата е рискова Глобяват ГЕРБ и БСП за неспазване на мерките НС трябва да открие процедура за избор на председател и 4-ма членове на КЕВР Веселин Марешки: Трябва да има безплатни лекарства за ученици до 4 клас и пенсионери

 

Парите за пенсии и здраве за догодина ще бъдат разгледани на първо четене в Народното събрание, съобщи NOVA.

 

Депутатите ще обсъждат предложеното от държавата увеличение на средствата за здравеопазване с около 500 милиона лева и по-високите пенсии от първи юли с 6,7%.

 

От БСП вече обявиха, че между първо и второ четене ще поискат по-високо увеличение за доходите на възрастните хора.

 

А от ДПС няма да подкрепят бюджета на общественото осигуряване, защото не решавал нито един от натрупаните проблеми в социалната сфера.

 

Според проекта на финансовото министерство без промяна остават парите за втората година от майчинството - 380 лева на месец.

 

Същият през 2020-та ще е и максималният осигурителен доход - 3000 лева.

 

В същото време реформата във втория стълб на пенсионно осигуряване отново ще е на дневен ред. Социалното министерство ще представи законодателни предложения за усъвършенстване на изплащането на средствата от допълнителните пенсионнифондове.

 

Частните фондове неведнъж са поставяли въпроса за ясни правила, по които да става превеждането на втората пенсия.

E79 News
Тагове:

Коментари:

 

Валутни курсове на БНБ за 05.03.2020

1 USD =0.76 BGN

1 EUR =1.76 BGN

1 GBP =0.44 BGN

10 CNY =3.94 BGN

1 CHF =0.54 BGN

100 JPY =61.14 BGN