.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
09.11.2019 13:54

Коментари 0 / Видяна 650

Няма замърсяване на водите на река Благоевградска Бистрица в района на парк „Бачиново“

 

.Басейнова дирекция “Западнобеломорски район” (БДЗБР) извърши спешна проверка по сигнал за замърсяване на река Благоевградска Бистрица.

 

Служители на БДЗБР съвместно с представители на Регионална лаборатория – Благоевград към ИАОС извършиха незабавна проверка.

 

Обходен е 17-километров участък по реката от езерото в парк „Бачиново“ срещу течението на реката с цел установяване на евентуален източник на замърсяване.

 

 Водите на реката са мътни в горното ѝ течение и носят пяна в участъци, в които няма инфраструктура и стопански обекти. Пяната във водите на река Благоевградска Бистрица е вследствие на процесите в реката след падналите валежи през нощта на 7 срещу 8 ноември.

 

 Взети са експресни проби по показателите pH, електропроводимост, разтворен кислород, насищане с кислород и  температура.

 

Стойностите на изследваните показатели са в нормите за добро екологично състояние и не показват риск по отношение на биологичните елементи за качество. Допълнително ще се обработят и други показатели в лабораторни условия.

Автор: в. Струма, E79 News
Тагове:

Коментари:

 

Валутни курсове на БНБ за 04.12.2019

1 USD =1.77 BGN

1 EUR =1.96 BGN

1 GBP =2.30 BGN

10 CNY =2.30 BGN

1 CHF =1.79 BGN

100 JPY =1.62 BGN