.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
09.11.2019 12:01

Коментари 0 / Видяна 506

Близо 400 са иновативните училища у нас

Още по темата: Глобяват издателите на модерния превод на „Под игото” Асим Адемов награди будни ученици Българите от Македония и Сърбия ще учат висше без такси Учениците в Благоевград излизат в грипна ваканция Учениците в Благоевград излизат в грипна ваканция? Родители искат промяна на матурата по математика след седми клас Грипните ваканции започнаха МОН препоръчва на директорите: Втора смяна да приключва до 18.30 След дългата коледна ваканция – кога учениците ще почиват пак? Депутатите изслушват Ананиев за спирането на спешния прием в Детската болница

 

Близо 400 са учебните заведения у нас, които имат статут на иновативни.

 

Това съобщи заместник-министърът на образованието Деница Сачева на форум, посветен на новите тенденции в образованието и в педагогическите практики от цял свят.

 

Сачева допълни, че се водят дискусии за въвеждането на иновативните модели на обучение и в детските градини.

 

Учениците, обучавани по системата "Монтесори", дават по-добри резултати от децата в традиционните училища в области като английски език, изкуства и математика, сочат проучвания, проведени в американския щат Южна Каролина.

 

"Фокусът не е върху съдържанието и придобиването на конкретни знания. Акцентът пада върху социалното и емоционалното развитие на учениците.

 

Нужно е нещо повече от запаметяване на факти и дати. Децата трябва да извличат радост и удоволствие от ученето", обясни преподавателят проф. Брук Колклейджър.

 

За необходимостта от трансформации в образователните системи говори заместник-министърът Деница Сачева.

 

"Да отворим възможността креативният учител да има свобода - да експериментира, да работи и да предлага индивидуални подходи", призова тя.

 

Подобряването на българското образование зависи от качеството на педагогическите кадри. Затова инвестициите трябва да бъдат насочени към "хората, които в момента все още не искат да се променят".

 

"Ние имаме този сериозен проблем - в българската образователна система живеят различни поколения", подчерта заместник-министър Деница Сачева.

E79 News
Тагове:

Коментари: