.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
09.11.2019 09:12

Коментари 0 / Видяна 582

Готова е магистралата от Сърбия към България

Още по темата: Без опашки на ГКПП „Кулата“, проверките и PCR тестовете отнемат минути ЕП прие пакета „Мобилност“ Интензивен трафик на “Кулата“ Затвориха участък от АМ “Струма” Спокойна е обстановката на ГКПП "Кулата" Опашката на Кулата се стопи до около 6 км Над 10км опашка на ГКПП „Кулата“ От утре: За туристи остава отворен само „Кулата – Промахон“ Ситуацията на граничните пунктове с Гърция Подменят осветлението на АМ „Струма“ край Петрич

 

Готова е магистралата, която свързва сръбския град Ниш с българската граница.

 

Очаква се участъкът от Общоевропейския транспортен коридор номер 10, свързващ Европа с Азия, да бъде открит официално утре от президента на Сърбия Александър Вучич, предаде NOVA.

 

Трасето е дълго близо 23 километра и се очаква да облекчи значително придвижването от Калотина към Ниш. До 1 декември преминаването от там ще бъде безплатно, обяви днес Александър Вучич.

 

Досега целият трафик от България през Сърбия към Западна Европа преминаваше през опасната поредица тунели по тесния път през Сичево дефиле. Сръбски медии пишат, че проектът се е забавил заради свлачища и така магистралата се е оскъпила.

 

"Сърбия завърши един огромен проект, за който се говори вече десетина години. Освен икономически ефект, новата отсечка ще има и огромно значение за безопасността. На практика от Белград до българската граница вече ще се стига за по-малко от 3 часа”, заяви вицепремиерът и  министър на строителството, транспорта и инфраструктурата на Сърбия Зорана Михайлович.

 

„Ще продължим да строим нови пътища в цяла Сърбия, защото това е много важно. Ако искаме хората да останат и да живеят тук те трябва да имат хубава инфраструктура”, каза още тя.

 

От българска страна автомагистрала "Европа", която също е част от коридор номер 10, започна да се строи в края на май. Очакванията са тя да бъде завършена до 2021 година.

 

На утрешното събитие ще присъстват министър-председателят Бойко Борисов, както и министърът на транспорта Росен Желязков. Очаква се Вучич и Борисов да си говорят и на български език

 

E79 News
Тагове:

Коментари:

 

Валутни курсове на БНБ за 05.03.2020

1 USD =0.76 BGN

1 EUR =1.76 BGN

1 GBP =0.44 BGN

10 CNY =3.94 BGN

1 CHF =0.54 BGN

100 JPY =61.14 BGN