.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
08.11.2019 17:15

Коментари 0 / Видяна 606

Радев: 600 000 недействителни бюлетини - това отблъсква хората от урните

Още по темата: Радев потвърди пред Путин, че отива в Москва за Деня на победата Президентът проведе консултации за промени в Конституцията с председателя на ВАС Румен Радев: Чакам отговор на въпросите си към Борисов и Гешев Румен Радев и управителят на БНБ обсъдиха влизането в Еврозоната Румен Радев: ТЕЦ "Бобов дол" вреди на хората Йотова: Да се върне прякото европейско финансиране на малките общини Радев: Импийчмънт срещу мен няма да напълни язовирите, а площадите Сътрудничеството между България и Япония трябва да постави акцент върху науката, иновациите и потенциала на младите хора Радев провежда среща за насърчаване на инвестиционното сътрудничество с Япония Румен Радев: Считано от днес официално снемам доверие от правителството

 

България ще започне да просперира, когато започнем да уважаваме и спазваме законите.

 

Това заяви президентът Румен Радев в харманлийското село Славяново, където присъства на честването на празника на храм "Свети Архангел Михаил".

 

Пред журналисти държавният глава коментира актуални теми от деня.

 

Президентът бе категоричен, че трябва да се въведе машинно или електронно дистанционно гласуване, тъй като резултатите от последните избори показват, че сегашният изборен процес в България не работи, както трябва и нарушава демокрацията:

 

600 000 недействителни бюлетини, множество сгрешени протоколи, множество сигнали за корпоративен и купен вот. Всичко това, според Радев, отблъсква хората от урните.

 

Държавният глава отказа да коментира, какъв ще е следващият му ход, ако ВСС потвърди решението си за избора на Иван Гешев за главен прокурор.

 

    Румен Радев, президент на Република България: Моите действия и мотиви са изцяло в правомощията на моята институция. Оценката за професионалните и етични качества на кандидатите и техният избор са изцяло правомощия на ВСС.

 

Негова е и отговорността пред обществото. Нека не спекулираме, нито искам да влияя по някакъв начин, на ход сега е ВСС.

Автор: БНР, E79 News
Тагове:

Коментари: