14 Ноември 2019
.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
08.11.2019 17:15

Коментари 0 / Видяна 406

Радев: 600 000 недействителни бюлетини - това отблъсква хората от урните

Още по темата: Президентът Румен Радев: Трябва да върнем младите хора на спортните площадки и да ги научим да бъдат отбор Президентът Румен Радев се срещна с посланика на САЩ у нас Херо Мустафа Започва изграждането на научна лаборатория на българската полярна база Президентът Радев: Преди 30 години България пое с ентусиазъм по нов път Радев: 600 000 недействителни бюлетини - това отблъсква хората от урните Румен Радев: Изборът на главен прокурор е акт с висока обществена значимост и начинът на неговото провеждане трябва да създава доверие в обществото, а не да поражда съмнения Румен Радев: Действията и мотивите ми са изцяло в рамките на моите правомощия, оттук-нататък отговорността е на ВСС Румен Радев: Църквата „Св. Архангел Михаил“ в село Славяново е символ на несломимата вяра и непокорството на българския Съюзът на съдиите с призив към президента да не подписва указа за Гешев Румен Радев: Българският бизнес трябва да поеме водещата роля за преодоляване на социалната криза

 

България ще започне да просперира, когато започнем да уважаваме и спазваме законите.

 

Това заяви президентът Румен Радев в харманлийското село Славяново, където присъства на честването на празника на храм "Свети Архангел Михаил".

 

Пред журналисти държавният глава коментира актуални теми от деня.

 

Президентът бе категоричен, че трябва да се въведе машинно или електронно дистанционно гласуване, тъй като резултатите от последните избори показват, че сегашният изборен процес в България не работи, както трябва и нарушава демокрацията:

 

600 000 недействителни бюлетини, множество сгрешени протоколи, множество сигнали за корпоративен и купен вот. Всичко това, според Радев, отблъсква хората от урните.

 

Държавният глава отказа да коментира, какъв ще е следващият му ход, ако ВСС потвърди решението си за избора на Иван Гешев за главен прокурор.

 

    Румен Радев, президент на Република България: Моите действия и мотиви са изцяло в правомощията на моята институция. Оценката за професионалните и етични качества на кандидатите и техният избор са изцяло правомощия на ВСС.

 

Негова е и отговорността пред обществото. Нека не спекулираме, нито искам да влияя по някакъв начин, на ход сега е ВСС.

Автор: БНР, E79 News
Тагове:

Коментари: