.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
08.11.2019 16:48

Коментари 0 / Видяна 334

Започва ученическият конкурс "Посланици на здравето"

Още по темата: Родители искат промяна на матурата по математика след седми клас Грипните ваканции започнаха МОН препоръчва на директорите: Втора смяна да приключва до 18.30 След дългата коледна ваканция – кога учениците ще почиват пак? Депутатите изслушват Ананиев за спирането на спешния прием в Детската болница Омбудсманът: Задължителна предучилищна за 4-годишните е добро предложение, но без такси От 2020 г. предучилищната става задължителна и за 4-годишните Обмислят задължителен първи изпит за движение по пътищата след 7 клас Вълчев предлага промени в наредбата за учителския труд За девети път представиха рейтингите на висшите учебни заведения у нас

 

Започва Националният ученически конкурс "Посланици на здравето" за учебната 2019/2020 г. Това съобщиха от пресслужбата на Министерството на здравеопазването /МЗ/.

 

Конкурсът е в рамките на Националната програма за превенция на хроничните незаразни болести 2014-2020 г. и е в подкрепа на здравословния начин на живот на младите хора.

 

Целта му е превенцията на поведенческите и рискови за здравето фактори, свързани с нeздравословното хранене, ниската физическа активност, злоупотребата с алкохол и тютюнопушенето.

 

Конкурсът ще продължи до 10 май 2020 г. и ще се проведе в три възрастови категории: 1-4 клас; 5-7 клас и 8-12 клас.

 

Право на участие имат паралелки или випуски от ученици от 1 до 12 клас от цялата страна.

Класирането на участниците ще се извърши до 25 май 2020 г., а награждаването ще бъде през юни 2020 г.

 

Подробна информация за конкурса е публикувана на интернет страницата на МЗ.

Автор: "Дарик", E79 News
Тагове:

Коментари: