.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
08.11.2019 15:03

Коментари 0 / Видяна 372

Средната пенсия ще достигне 412 лв. за 2020 г

Още по темата: БСП внася утре вота на недоверие Воля може и да не подкрепи правителството на вота на недоверие Председатели на парламенти от Западните Балкани идват на среща у нас Патриотите: Не смятаме да напускаме управлението Емил Димитров-Ревизоро е новият министър на екологията ГЕРБ: През тази година няма да има предсрочни избори Нова сесия на парламента - избират нов министър Автоинструктори блокираха жълтите павета, срещат се с министри Предлагат нов метод за тестване на дрогирани шофьори Корнелия Нинова: Не концесии, а общински дружества

 

Свидети сме на негативни тенденции в демографските процеси. Възрастните хора са приоритет за социална политика, каза вицепремиерката Марияна Николова на парламентарен контрол.

 

Тя обясни, че е предвидено от 1 юли 2020 г. всички пенсии, отпуснати отпуснати до 31 декември 2019 г. да се увеличат със 6,7%.

 

Със същия процент и от същата дата се увеличават минималната пенсия за осигурителен стаж и възраст, както и социалната пенсия за старост.

 

Така се очаква средния размер на пенсията през 2020 г. да достигне 412,28 лв. Догодина за изплащане на пенсии са предвидени над 10,5 млрд. лв.

 

По данни на НСИ заетостта при хората от 55-64 г. нараства с 15% и така достига до 60,7% през 2018 г.

 

Продължава да намалява безработицата сред по-възрастните.

 

Безработните над 50-годишна възраст са една от приоритетните групи при насърчаването на заетостта, каза още министър Николова и добави, че за тях са осигурени квалификационни курсове.

 

Автор: Канал 3, E79 News
Тагове:

Коментари: