.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
07.11.2019 11:32

Коментари 0 / Видяна 880

В Копривлен гласували с химикал със симпатично мастило

Още по темата: Започва изплащането на възнагражденията на членовете на СИК-Благоевград Няма информация за тежки нарушения в изборния процес Трима се кандидатират за председател на ОбС - Сандански Равносметката от вота - 95 досъдебни производства, отчете МВР-шефът Кмет спечели 14-ти пореден мандат В Копривлен гласували с химикал със симпатично мастило ГЕРБ ще анализира резултатите от местния вот ЦИК обяви избирателната активност на втори тур Становище във връзка с изявление в СМО на г-н Андон Тодоров Кандидат за общински съветник в Благоевград оспори в Административен съд – Благоевград резултата от изборите за общински съветници в община Благоевград

 

Жители на Копривлен гласували на местните избори, проведени на 27 октомври, с химикал със симпатично мастило, което изчезва от бюлетината. За това сигнализира кандидат-кметът на хаджидимовското село Ангел Зайков, издигнат от Инициативен комитет.

 

По думите му, при преброяването членовете на Секционната избирателна комисия установили, че върху много бюлетини има механичен натиск, но няма мастило.

 

В деня на вота, рано сутринта, гласоподователка забелязала, че докато попълва трите бюлетини - за избор на общински кмет, за общински съвет и за кмет на населено място, мастилото започва да избледнява.

 

Тя подала сигнал в ОИК. Други жители на Копривлен пък се оплакали, че химикалът засича и трябва да се натиска няколко пъти. По-късно химикалът, незнайно как, изчезва от тъмната стаичка.

 

При преброяването вечерта е установено, че при 150 бюлетини за кмет на кметство има механично въздействие върху хартията, но липсва мастилото.

 

Единодушно цялата избирателна комисия подписва протокола с особено мнение. Същото е констатирано и при другите избори - за кмет на община, както и при бюлетините за избор на общински съветници.

 

Искане за касиране на изборите в Копривлен вече е внесено в Административния съд в Благоевград. Жалбата е подписана от Ангел Зайков и от кандидати за общински съветници от различни политически формации.

Автор: "Дарик", E79 News
Тагове:

Коментари: