.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
05.11.2019 15:33

Коментари 0 / Видяна 674

Франция въвежда квоти за икономическите мигранти

Още по темата: Лидерите в Брюксел не успяха да договорят бюджета за следващите 7 години Среща на върха в Брюксел с държавите от Западните Балкани Българите възприемат ЕС като гарант за качеството на живот Променените визови правила на Европейския съюз влизат в сила Европарламентът иска въвеждане на единно зарядно устройство България с най-голямо намаление на безработицата за една година в ЕС Въвеждат обща минимална работна заплата в ЕС? 110 млн. лв. за развитие на човешките ресурси в България през тази година Какви са предизвикателствата пред ЕС през 2020 година Какви са предизвикателствата пред ЕС през 2020 година

 

Франция ще започне от следващата година да определя квоти за работниците мигранти, заяви министърът на труда днес. Това е част от мерките на правителството на президента Еманюел Макрон по отношение на стремежа му да засили политиките за имиграция в отговор на десните критики, информира АФП, цитирани от БГНЕС.

 

От следващата година органите, работещи с работодатели, ще идентифицират отрасли, които нямат квалифицирани кандидати, и ще улеснят наемането на чужденци, за да запълнят празнината, заяви министърът на труда Мюриел Пенико.

 

"Това е нов подход, подобен на този в Канада или Австралия", заяви Пенико пред телевизия БФМ.

 

Понастоящем работодателите се налага да дават обяснения защо френски гражданин не може да бъде нает в сложен административен процес, в резултат на който около 33 000 икономически мигранти са получили визи миналата година.

 

Строителството, хотелиерството и ресторантите, както и някои търговски сектори, отдавна се оплакват от недостиг на хора, готови да работят на нископлатена работа.

Информационните технологии и инженерната индустрия пък твърдят, че Франция не предлага достатъчно квалифицирани кандидати.

 

Пенико не каза колко чуждестранни работници ще получат визи, нито дали гражданството на кандидата ще бъде взето предвид - предложение, изразено от премиера Едуар Филип миналия месец.

 

Филип е начело на хода на Макрон за по-строги правила за имиграцията в опит да се противодейства на десни избиратели, които обвиняват правителството, че допуска твърде много чужденци, въпреки безработицата от 8,5% през второто тримесечие.

 

Анализаторите твърдят, че основният политически конкурент на Макрон по време на президентските избори до 2022 г. остава крайнодесният лидер Марин Льо Пен.

Премиерът ще разкрие редица мерки в сряда, сигнализиращи за по-строгата линия, след като Франция получи рекордните 122 743 молби за убежище миналата година, което е с 22% повече спрямо предходната година. Мерките могат да включват ограничения за мигрантите, които изтеглят при себе си членове на семейството, или ограничаване на достъпа до здравни грижи за лицата, търсещи убежище, докато техните искания се обработват. Франция също така призова за преразглеждане на усилията на ЕС да спре потока на мигранти, които бягат от конфликти и мизерия в Азия, Близкия Изток и Африка от 2015 г. насам. Макрон иска също повече членове на ЕС да споделят тежестта на приемането на мигранти, които имат право да останат, на което се противопоставят няколко държави в Източна и Централна Европа.

 

Макрон разгневи правителството на България миналата седмица, след като в интервю за списание заяви, че предпочита мигранти от Гвинея или Кот д'Ивоар, които работят по легален начин, отколкото "нелегални мрежи на българи и украинци", припомня АФП.

 

E79 News
Тагове:

Коментари:

 

Валутни курсове на БНБ за 05.03.2020

1 USD =0.76 BGN

1 EUR =1.76 BGN

1 GBP =0.44 BGN

10 CNY =3.94 BGN

1 CHF =0.54 BGN

100 JPY =61.14 BGN