.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
29.10.2019 12:16

Коментари 0 / Видяна 352

Завършен е проект за осигуряване на резидентни услуги за деца и младежи в Благоевград

Още по темата: Дирекция „Социално подпомагане“- Благоевград започва изплащането на социални помощи от днес Нови директори на детски градини в Благоевград Кметът Румен Томов се срещна с кметовете на кметства и кметски наместници в общината Подлезът към „Грамада“ под въпрос. Ще спре ли кметът Томов строителството? Очакват се две нови предприятия да разкрият работни места в Благоевград Община Благоевград пусна под наем на търг ски пистата на Картала Без успех завърши акцията по залавянето на лебедите от парк „Бачиново“ Освобождават директорите на детски градини в пенсионна възраст в Благоевград 70 ст.кв.м. ще плащат наемателите в новите социални жилища в Благоевград Община Благоевград с мерки срещу замърсителите на въздуха

Поредният проект реализиран от община Благоевград „Резидентни услуги за деца и младежи“ бе представен на пресконференция днес.

 

 

Проектът е част от проектите по  програма „Региони в растеж“, той възлиза на стойност от 415 000 лв.

 

„Най – важното от проекта е осигуряване на ефективна материална база, която да позволи развитието на план услугите в община Благоевград“ - това каза по време на пресконференцията  Мила Соколова – ръководител на проекта.

 

В проекта са включени две жилища, едно преходно и едно наблюдавано.

 

Първото се намира на ул.“Иван Михайлов“ в града и  е осигурено  за деца от 15 до 18 години, оборудвано е с 8 места за настаняване. Наблюдаваното жилище е в  апартамент в саниран блок в благоевградския квартал “Еленово“, то е за деца от 18 до 21 години, като в него има вясто за 4-ма живущи.

 

„И двете жилища са предварително одобрени  от социалното министерство и ще започнат да функционират следващия месец“-  завърши Мила Соколова.

 

 

 

Автор: Екип, E79 News; Снимки: Екип
Тагове:

Коментари:

 

Валутни курсове на БНБ за 09.12.2019

1 USD =1.76 BGN

1 EUR =1.96 BGN

1 GBP =2.32 BGN

10 CNY =2.51 BGN

1 CHF =1.78 BGN

100 JPY =1.62 BGN