.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
29.10.2019 12:16

Коментари 0 / Видяна 572

Завършен е проект за осигуряване на резидентни услуги за деца и младежи в Благоевград

Още по темата: Ще намали ли Общината „тротоарното право“ за заведенията? Общинската администрация в Благоевград възстанови работата си Радослав Тасков поиска мораториум върху застрояването на зелени площи Отстраненият от ВАС и АС Румен Томов продължава да уволнява! Напрежение в петричкото село Яворница! Ясен Попвасилев ще управлява временно община Благоевград Да управляваш на инат! Кметът на Благоевград прави фестивал, вместо да подкрепи болниците в града! Дезинфекцират със специализирана техника откритите обществени площи в Благоевград Започна дезинфекция на автобусните спирки и улици в Благоевград Подаването на заявления за приема на деца в детските градини в Благоевградско се отлага с 30 дни

Поредният проект реализиран от община Благоевград „Резидентни услуги за деца и младежи“ бе представен на пресконференция днес.

 

 

Проектът е част от проектите по  програма „Региони в растеж“, той възлиза на стойност от 415 000 лв.

 

„Най – важното от проекта е осигуряване на ефективна материална база, която да позволи развитието на план услугите в община Благоевград“ - това каза по време на пресконференцията  Мила Соколова – ръководител на проекта.

 

В проекта са включени две жилища, едно преходно и едно наблюдавано.

 

Първото се намира на ул.“Иван Михайлов“ в града и  е осигурено  за деца от 15 до 18 години, оборудвано е с 8 места за настаняване. Наблюдаваното жилище е в  апартамент в саниран блок в благоевградския квартал “Еленово“, то е за деца от 18 до 21 години, като в него има вясто за 4-ма живущи.

 

„И двете жилища са предварително одобрени  от социалното министерство и ще започнат да функционират следващия месец“-  завърши Мила Соколова.

 

 

 

Автор: Екип, E79 News; Снимки: Екип
Тагове:

Коментари: