.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
28.10.2019 15:03

Коментари 0 / Видяна 734

По-високи заплати в Югозападния университет „Неофит Рилски“

Още по темата: Връчват дипломите на абсолвентите от Факултета по изкуствата Доц. д-р Анна Покровнишка и доц. д-р Диана Захариева представиха изложби в ЮЗУ „Неофит Рилски“ Академичният съвет на ЮЗУ „Неофит Рилски“ избра новите заместник-ректори 1396 лева бяха събрани на благотворителния базар „Направи добро“ в ЮЗУ „Неофит Рилски“ Благотворителен базар под наслов „Направи добро“ ще се проведе в ЮЗУ „Неофит Рилски“ ЮЗУ „Неофит Рилски“ присъди почетното звание „Доктор хонорис кауза“ на проф. Карл Казер Университетите в Благоевград помагат на пострадалите в Албания Церемония по присъждане на почетното звание „Доктор хонорис кауза“ на ЮЗУ „Неофит Рилски“ на проф. Карл Казер Студенти от ЮЗУ „Неофит Рилски“ отбелязаха Международния ден на хората с увреждания Отличиха PR студенти от ЮЗУ „Неофит Рилски“ на национален конкурс

 

На последното заседание на Академичния съвет, главният счетоводител на ЮЗУ „Неофит Рилски“ Трендафил Мудурски докладва за финансовото състояние на университета за изминалия мандат.

 

В изложението си той посочи значително нарастване на капитала и финансовия резерв на университета. Активите за трите години (2016, 2017, 2018 г.) са се увеличили с 10,03 процента, в това число паричните средства с 19,68 процента, а капиталът е нараснал с 8,12 процента. Финансовият резерв на университета за изминалите три години е нараснал  с 3 737 228 лв.

 

Тези отлични резултати са постигнати в условия на пазарен механизъм за финансиране и трансфери, определяни на база качествено образование и резултати от реализацията на пазара на труда. 

 

Главният счетоводител подчерта, че през последните три години финансовите отчети на университета са заверени от Сметната палата с най-високата възможна оценка – „без резерви“. В заключението си той определи финансовото състояние на университета като „отлично“. 

 

След изслушването на доклада, ректорът на университета проф. д-р Борислав Юруков напомни, че на предишното Общо събрание на университета е обещал увеличение на заплатите с от 5 до 10 процента. От първи януари 2019 г. заплатите в университета бяха увеличени с 5 процента.

 

„Положителните финансови резултати, току що обявени от главния счетоводител, ми дават основание да увеличим заплатите от първи септември 2019 г. с още 10 процента“, заяви по време на заседанието проф. д-р Борислав Юруков.

 

По този начин Югозападният университет „Неофит Рилски“ заема водещо място по средна работна заплата сред университетите в страната. 

E79 News
Тагове:

Коментари:

 

Валутни курсове на БНБ за 24.01.2020

1 USD =1.76 BGN

1 EUR =1.96 BGN

1 GBP =2.31 BGN

10 CNY =2.54 BGN

1 CHF =1.82 BGN

100 JPY =1.61 BGN