.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
28.10.2019 15:03

Коментари 0 / Видяна 896

По-високи заплати в Югозападния университет „Неофит Рилски“

Още по темата: Ето за кои студенти в ЮЗУ „Неофит Рилски“ учебната година ще започне дистанционно… Новата академична година в ЮЗУ ще започне присъствено ЮЗУ стартира дарителска кампания в помощ на гл. ас. д-р Ангел Цветков Първокурсниците в ЮЗУ избрали защитени специалности ще бъдат освободени от такси ЮЗУ „Неофит Рилски“ организира допълнителни практически изпити по вид спорт и физическа подготовка Закриха Катедрата по педагогика в ЮЗУ Председателят на студентските съвети в България се срещна с ръководството на ЮЗУ „Неофит Рилски“ Гърците пак въведоха карантина, но за 1 седмица ЮЗУ „Неофит Рилски“ за първи път ще проведе онлайн изпит по химия Административен съд – Благоевград отложи делото за избора на ректор на Югозападния университет

 

На последното заседание на Академичния съвет, главният счетоводител на ЮЗУ „Неофит Рилски“ Трендафил Мудурски докладва за финансовото състояние на университета за изминалия мандат.

 

В изложението си той посочи значително нарастване на капитала и финансовия резерв на университета. Активите за трите години (2016, 2017, 2018 г.) са се увеличили с 10,03 процента, в това число паричните средства с 19,68 процента, а капиталът е нараснал с 8,12 процента. Финансовият резерв на университета за изминалите три години е нараснал  с 3 737 228 лв.

 

Тези отлични резултати са постигнати в условия на пазарен механизъм за финансиране и трансфери, определяни на база качествено образование и резултати от реализацията на пазара на труда. 

 

Главният счетоводител подчерта, че през последните три години финансовите отчети на университета са заверени от Сметната палата с най-високата възможна оценка – „без резерви“. В заключението си той определи финансовото състояние на университета като „отлично“. 

 

След изслушването на доклада, ректорът на университета проф. д-р Борислав Юруков напомни, че на предишното Общо събрание на университета е обещал увеличение на заплатите с от 5 до 10 процента. От първи януари 2019 г. заплатите в университета бяха увеличени с 5 процента.

 

„Положителните финансови резултати, току що обявени от главния счетоводител, ми дават основание да увеличим заплатите от първи септември 2019 г. с още 10 процента“, заяви по време на заседанието проф. д-р Борислав Юруков.

 

По този начин Югозападният университет „Неофит Рилски“ заема водещо място по средна работна заплата сред университетите в страната. 

E79 News
Тагове:

Коментари: