.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
23.10.2019 16:42

Коментари 0 / Видяна 594

Пианист Тодор Петров изнесе концерт в ЮЗУ „Неофит Рилски“

Още по темата: Ето за кои студенти в ЮЗУ „Неофит Рилски“ учебната година ще започне дистанционно… Новата академична година в ЮЗУ ще започне присъствено ЮЗУ стартира дарителска кампания в помощ на гл. ас. д-р Ангел Цветков Първокурсниците в ЮЗУ избрали защитени специалности ще бъдат освободени от такси ЮЗУ „Неофит Рилски“ организира допълнителни практически изпити по вид спорт и физическа подготовка Закриха Катедрата по педагогика в ЮЗУ Председателят на студентските съвети в България се срещна с ръководството на ЮЗУ „Неофит Рилски“ Гърците пак въведоха карантина, но за 1 седмица ЮЗУ „Неофит Рилски“ за първи път ще проведе онлайн изпит по химия Административен съд – Благоевград отложи делото за избора на ректор на Югозападния университет

 

Известният български пианист Тодор Петров гостува на Югозападния университет „Неофит Рилски“. Той изнесе концерт в новата концертна зала на университета, където зрителите се насладиха на изпълнения от висока класа. 

 

Сред разнообразната публика имаше и гости от съседна Гърция, които бяха щастливи от възможността да се докоснат до истинското изкуство.

 

Концертът на пианиста Тодор Петров предизвика интереса на любителите на музикалното изкуство с амбициозната задача, която си е поставил –  интегрално изпълнение на всички клавирни произведения от великия австрийски композитор Лудвиг ван Бетовен.

 

Тодор Петров е от българските пианисти, който впечатлява с неподправения професионализъм и музикален вкус, с искреността на емоционалните му превъплъщения. Реализирал е редица звукозаписи с произведения от италиански, германски, български автори, концертирал е в много европейски столици – Париж, Брюксел, Виена, Варшава, Букурещ и за първи път гостува в Благоевград.

 

                Концертът на Тодор Петров бе в рамките на Националния студентски фестивал на изкуствата, който се провежда в Югозападния университет „Неофит Рилски“.

 

 

E79 News
Тагове:

Коментари: