.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
22.10.2019 15:49

Коментари 0 / Видяна 508

Морето край Балчик изхвърлило труп на диво прасе, взеха проби за чума

Още по темата: Само в две области у нас няма заразени с чума диви свине До края на деня започва умъртвяването на прасетата в Брестак Ново огнище на Африканска чума по свинете във Варненско Умъртвяват 24 500 прасета в Никола Козлево Студът причинява болки и шум в ушите Дата: 04.01.2020 / 21:22 Умъртвяват всички 24 000 прасета в свинекомплекса в Никола Козлево Десислава Танева: Африканската чума по свинете все още не е отминала Нови случаи на Африканска чума в Благоевградско Нови огнища на Африканска чума по свинете в Югозапада Първи случай на африканска чума по свинете в област Кюстендил

 

Морето край Балчик е изхвърлило труп на диво прасе, от което са взети проби за изследване за евентуална зараза от африканска чума, съобщиха от пресцентъра на областната управа след заседание на областната епизоотична комисия, цитирани от БТА. Дивото прасе с тегло около двайсет килограма е било намерено в района на "Нов плаж" силно разложено.

 

В Добричка област няма нови регистрирани случаи на африканска чума по свинете след прекратяване на бедственото положение в началото на септември, посочват от областната управа.

 

Директорът на Областната дирекция по безопасност на храните д-р Анелия Андонова е информирала, че продължават проверките дали отново не се отглеждат прасета в т.нар. задни дворове, за които стопаните са получили обезщетения за обеззаразяване. По думите й досега в региона не са установени нарушители.

 

Областният управител Красимир Кирилов е напомнил, че е забранено пасищното отглеждане на свине, както и организирането на пазари за продажбата им.

Автор: БТА, E79 News
Тагове:

Коментари: