.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
22.10.2019 15:49

Коментари 0 / Видяна 246

Морето край Балчик изхвърлило труп на диво прасе, взеха проби за чума

Още по темата: Морето край Балчик изхвърлило труп на диво прасе, взеха проби за чума Собственик на свинекомплекс съди БАБХ заради неизплатено обезщетение от 1 млн. лв. Над 9 млн. лева са отпуснати за дезинфекция на стопанствата срещу Африканската чума Намериха мъртво диво прасе с африканска чума в село Гергини Ново предложение: Само до три прасета да се отглеждат в домашните стопанства Потвърдиха нов случай на африканска чума в област Русе Над 140 хиляди прасета са умъртвени заради АЧС По-скъпо свинско заради Африканската чума Д-р Михаил Бащавелов: "Няма нови регистрирани случаи на африканска чума" 6 лв е новата цена за изследването на прасетата за трихинелоза

 

Морето край Балчик е изхвърлило труп на диво прасе, от което са взети проби за изследване за евентуална зараза от африканска чума, съобщиха от пресцентъра на областната управа след заседание на областната епизоотична комисия, цитирани от БТА. Дивото прасе с тегло около двайсет килограма е било намерено в района на "Нов плаж" силно разложено.

 

В Добричка област няма нови регистрирани случаи на африканска чума по свинете след прекратяване на бедственото положение в началото на септември, посочват от областната управа.

 

Директорът на Областната дирекция по безопасност на храните д-р Анелия Андонова е информирала, че продължават проверките дали отново не се отглеждат прасета в т.нар. задни дворове, за които стопаните са получили обезщетения за обеззаразяване. По думите й досега в региона не са установени нарушители.

 

Областният управител Красимир Кирилов е напомнил, че е забранено пасищното отглеждане на свине, както и организирането на пазари за продажбата им.

Автор: БТА, E79 News
Тагове:

Коментари:

 

Валутни курсове на БНБ за 21.11.2019

1 USD =1.77 BGN

1 EUR =1.96 BGN

1 GBP =2.28 BGN

10 CNY =2.51 BGN

1 CHF =1.78 BGN

100 JPY =1.63 BGN