.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
22.10.2019 15:20

Коментари 0 / Видяна 1980

Денят след изборите неучебен, но присъствен за учителите и учениците

Още по темата: Външното оценяване за 7-и клас: на 15 и 17 юни, пишат с черен химикал От 2021 г. за първи клас ще се кандидатства онлайн Отпускат стипендии за студенти от ромски произход По специален начин се дипломира XXVI-ят випуск на Американския университет в България В СУ ще приемат в “Право” и други специалности само с оценките от матурите Край на грипните ваканции! Идва електронно учене Бъдещите първокласници няма да минават през тестове Образователното министерство с новини за зрелостните изпити МОН предлага да отпаднат изпитите след IV и X клас тази година МОН: Учебната година ще приключи дистанционно

 

Денят след изборите – 28.10., понеделник, ще бъде неучебен, но присъствен  за учителите и учениците. Това разпореди министърът на образованието Красимир Вълчев с писмо, изпратено до директорите на училища вчера следобед.

 

В него се посочва, че ръководителите на образователните институции, където ще има изборни помещения, следва да създадат условия за провеждане на организирани дейности с учениците. Така според спецификата на училището и населеното място на 28.10. могат да бъдат организирани и проведени занимания по интереси, спортни дейности, посещения на музеи, галерии, обекти с образователно и културно значение, фирми и предприятия, свързани с кариерното ориентиране на учениците.

 

„С цел създаване на по-ефективна организация на деня може да определите и друг час за начало на организираните дейности, както и да се съобразите с ангажираността на учителите, които работят и в други училища”, съветват от МОН директорите.

 

При евентуален балотаж на 03.11. организацията на 04.11. в съответните училища ще е аналогична.

 

Важно е да се знае и че според разпореждането на министъра в училищата, в които няма изборни помещения, на 28.10. и на 04.11. ще се провеждат редовни учебни занятия

Автор: в. Струма, E79 News
Тагове:

Коментари: