.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
21.10.2019 13:58

Коментари 0 / Видяна 442

Драматичен театър – Благоевград представя в Сандански спектакъла „Под манастирската лоза” по Елин Пелин

Още по темата: Кметът на Община Сандански, г-н Атанас Стоянов откри Общинския коледен турнир по шахмат Награди за най – добро писмо към Дядо Коледа в Сандански Повече от година почернено семейство чака възмездие за убитото си дете в Сандански За 27 –ми пореден път Община Сандански ще избере „Цар на виното“ Международна изложба на детското творчество в Художествената галерия на Сандански Откриха премръзнал мъж в Сандански Бой в Сандански, един в ареста Старият конак в Мелник се нуждае от спешен ремонт Людмила Зойкова поема ресор финанси в община Сандански Първи арести в Сандански! Шестима зад решетките

 

На 30.10.2019г. от 19:00ч., в Дом на културата - Сандански Драматичен театър „Никола Вапцаров” – Благоевград ще представи спектакъла "Под манастирската лоза" по  Елин Пелин.

 

Цикълът от разкази на Елин Пелин ПОД МАНАСТИРСКАТА ЛОЗА е изключително популярен, но никога досега не е поставян на сцена като цялостно произведение. Режисьорският подход е нетрадиционен, визията е модерна, но в представлението витае българския дух – от традициите на народа ни и от красотата на Елинпелиновото слово.

 

„Създаването на този спектакъл беше много труден, но сладък, завладяващ процес, защото предизвикателствата са много. Да превърнеш в пълнокръвен театър чистата, прекрасна литература на Елин Пелин, да създадеш живи, запомнящи се ситуации и ярки образи и заедно с това – да запазиш непокътнат езика на Елин Пелин, да не го осъвременяваш грубо, да не редактираш, да съхраниш неговата красота и живописна образност.

 

Разказите от цикъла са много далече от бита, те са прекрасни притчи за вярата, надеждата и любовта, витални послания, далеч надхвърлящи пределите на страната ни. С този цикъл разкази Елин Пелин наистина се превръща в автор със световно значение, надскочил регионалното, местното – велик разказвач” Калин Ангелов        

                 

В представлението се използват обредни фолклорни песни, които актьорите пеят на живо, както и фолклорни притчи, които включени в партитурата на спектакъла, служат за интермедийни моменти между отделните истории.

 

Класическата творба е разказана с нетрадиционни методи. Интересен декор, костюми и мултимедийни похвати на сценографа Никола Налбантов ще покажат по модерен, театрален начин едно от великите български произведения.

В ролите ще видим актьорите Аладин Алиибрахим, Албена Чобанова, Александър Митев, Кънчо Кънев, Мариана Бонева, Мартин Лазаревски, Пепа Манева и Андраш Кончалиев.

                                                                                                                            

 Билети на касата на Туристически информационен център – Сандански.

 

Адрес: ул. Македония 28 (до ГУМ)

Тел: 0882 011039

 

Работно време:

от понеделник до неделя

Зимен период: 9:00 – 19:00

Летен период: 10:00 – 20:00

 

 

 

 

E79 News
Тагове:

Коментари:

 

Валутни курсове на БНБ за 09.12.2019

1 USD =1.76 BGN

1 EUR =1.96 BGN

1 GBP =2.32 BGN

10 CNY =2.51 BGN

1 CHF =1.78 BGN

100 JPY =1.62 BGN