.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
21.10.2019 11:09

Коментари 0 / Видяна 512

Как да гласувате на местния вот, ако личната ви карта е изгубена, открадната или повредена?

Още по темата: Започва изплащането на възнагражденията на членовете на СИК-Благоевград Няма информация за тежки нарушения в изборния процес Трима се кандидатират за председател на ОбС - Сандански Равносметката от вота - 95 досъдебни производства, отчете МВР-шефът Кмет спечели 14-ти пореден мандат В Копривлен гласували с химикал със симпатично мастило ГЕРБ ще анализира резултатите от местния вот ЦИК обяви избирателната активност на втори тур Становище във връзка с изявление в СМО на г-н Андон Тодоров Кандидат за общински съветник в Благоевград оспори в Административен съд – Благоевград резултата от изборите за общински съветници в община Благоевград

 

Полицията с мерки за съдействие на българските граждани, които нямат валидни документи за самоличност, да упражнят правото си на глас за местния вот на 27 октомври. Това съобщиха от пресцентъра на МВР.

 

Става дума за хора, чиито документи са изгубени, откраднати, повредени, унищожени или с изтекъл срок на валидност.

 

Служителите от звената на дирекцията при СДВР и ОДМВР ще работят и на 27 октомври 2019 г. от 08.30 до 19.30 часа и ще съдействат на българските граждани, които не притежават валидни документи за самоличност, да упражнят правото си на глас в деня на изборите за общински съветници и за кметове.

 

Гражданите, които вече са подали заявление за нова лична карта, ще получат новите си документи по-бързо от предвидения стандартен срок. В случай че не може да бъде издаден до деня на кметските избори, тогава МВР ще издава удостоверения, в зависимост дали става за изгубени, откраднати, повредени или унищожени лични документи.

 

За да бъде получено въпросното удостоверение обаче, гражданите трябва да попълнят заявление в СДВР, ОДМВР или РУ. Те се издават след приемане на заявление за издаване на нов документ.

 

За втория тур на изборите същата процедура трябва да бъде повторена, тъй като те са еднократни.

Автор: МВР, E79 News; Снимки: Архив
Тагове:

Коментари: