.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
21.10.2019 11:05

Коментари 0 / Видяна 538

ДАНС влезе в община Кочериново, проверяват адресните регистрации преди изборите

Още по темата: Започва изплащането на възнагражденията на членовете на СИК-Благоевград Няма информация за тежки нарушения в изборния процес Трима се кандидатират за председател на ОбС - Сандански Равносметката от вота - 95 досъдебни производства, отчете МВР-шефът Кмет спечели 14-ти пореден мандат В Копривлен гласували с химикал със симпатично мастило ГЕРБ ще анализира резултатите от местния вот ЦИК обяви избирателната активност на втори тур Становище във връзка с изявление в СМО на г-н Андон Тодоров Кандидат за общински съветник в Благоевград оспори в Административен съд – Благоевград резултата от изборите за общински съветници в община Благоевград

 

Служители на ДАНС влязоха в община Кочериново. Проверката била свързана с предстоящите избори, тъй като агентите пристигнали изненадващо в петък и поискали да им бъде предоставена информация за новорегистрираните жители по настоящ адрес, съобщава „Струма“.

 

Относно внезапната проверка, зам.-кмета на община Кочериново Любка Йорданова, която е назначена за временно изпълняващ длъжността кмет, заяви, че служителите на ДАНС са представители заповед за проверка относно регистрацията на жителите по постоянен и настоящ адрес, която бе извършена в служба ГРАО.

 

"Съставен е протокол и очакваме резултатите от проверката, която е рутинна”, заяви тя..

 

Освен от служба ГРАО са изискани документи и от селските кметове, в чиито населени места са били регистрирани лица по настоящ адрес шест месеца преди местните избори. По думите на вр.и.д. кмет Любка Йорданова регистрираните по настоящ адрес до края на април лица в общината са само 49.

 

„Това е бройката, която е за всички 10 населени места - Кочериново и селата. Избирателите, които имат право да пуснат бюлетини на предстоящите местни избори в неделя, са около 3077 души”, добави тя.

 

В битката за кмет на Кочериново участват 5-има кандидати. Проверката обаче най-вероятно е по сигнал, тъй като надали служителите на ДАНС обикалят всички общини преди изборите.

 

 

Полицейска проверка за евентуални изборни туристи наскоро бе извършена и в община Кресна по разпореждане на прокуратурата. Припомняме, че в. „Струма“ първи огласи още през месец май, че новорегистрираните по настоящ адрес от началото на 2019 г. до 25 април са 674 души.

 

През месец юни е била извършена проверка на адресните регистрации в Кресна от междуведомствена комисия и в протокола не е регистрирано нито едно нарушение, заяви вр.и.д. кмет на Кресна Петър Петров.

Автор: в. Струма, E79 News; Снимки: Архив
Тагове:

Коментари: