.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
21.10.2019 10:01

Коментари 0 / Видяна 356

Телефонът по време на шофиране е толкова опасен, колкото и високата скорост

Още по темата: АПИ: Камерите в населените места не следят за е-винетки и тол Тол системата стартира в полунощ Люксембург- първи в света с безплатен обществен транспорт от март Премахнаха ограниченията за движение в Предела, въведени заради снеговалеж Затворено движение през проход „Предел“ Автобуси с деца закъсаха на Витоша Въвеждат промени в движението за тържествата на връх Шипка по случай 3 март По кои пътища може да шофираме без винетка? Превозвачи и институции се конфронтираха заради предстоящото въвеждане на тол системата Акцията за колите на газ продължава още два дни

 

"Хората имаме недостатъка да подценяваме шофьорската професия. Това се е превърнало в нещо рутинно. Когато излизаме от вкъщи никой не си мисли, че ще направи катастрофа или ще има тежка ситуация на пътя". Това коментира в предаването "Здравей, България" на NOVA автомобилният състезател Димитър Илиев.

 

Той обясни, че телефонът се е превърнал в епидемия. Ползването му по време на шофиране е толкова опасно колкото и високата скорост. Доскоро основната причина за катастрофите беше превишената скорост, сега телефоните я изместиха в тази класация.

По думите му вероятната причина за тежката катастрофа между Търговище и Антоново, при която загинаха петима души в неделя, е грешка в преценката на единия от участниците в нея.

 

„Има яснота кой е виновен. В момента се води досъдебно производство и процесуално-следствени дейности. В произшествието участват два автомобила – единият се движи в посока София – Варна, а другият от Варна към София. Вторият автомобил навлиза в лентата за насрещно движение. По незнайни за нас причини рязко променя посоката си на движение и удря челно другата кола. Водачите на двата автомобила бяха с обезопасителни колани. Взета им е кръвна проба за алкохол. Децата са били в детски седалки”, обясни Главен инспектор Иван Стефанов, началник сектор „Пътна полиция” – Търговище.

„Огледът е направен от разследващия полицай на РУП – Търговище. Ще бъдат извършени необходимите процесуално-следствени действия, с които да се установят причините за катастрофата. Ще бъде проведено обективно и всестранно разследване”, каза Диляна Стоянова, окръжен прокурор на Търговище

 

 

Според началника на полицията в Търговище участъка, в който е станал инцидента, не се характеризира с концентрация на ПТП. Въпреки това там се периодично водачите се проверяват за превишение на скоростта. По думите му камерите за видеонаблюдение в района имат много добър превантивен ефект.

Автор: nova.bg, E79 News; Снимки: Архив
Тагове:

Коментари:

 

Валутни курсове на БНБ за 28.02.2020

1 USD =0.56 BGN

1 EUR =0.51 BGN

1 GBP =0.43 BGN

10 CNY =3.93 BGN

1 CHF =0.54 BGN

100 JPY =61.59 BGN