.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
20.10.2019 17:34

Коментари 0 / Видяна 348

Заев иска предсрочни избори след блокирането на преговорите с ЕС

Още по темата: Северна Македония разпусна парламента си Наша делегация в Северна Македония за ратификацията на договора за НАТО Зоран Заев подава оставка Заев иска предсрочни избори след блокирането на преговорите с ЕС Спецпрокурорката на Северна Македония остава в ареста за 30 дни Установен е антракс в стадо овце в Македония Пендаровски: Северна Македония очаква да стане член на НАТО до края на 2019-а Турция ратифицира протокола за членство на Северна Македония в НАТО

 

Премиерът на Северна Македония Зоран Заев призова за предсрочни избори, след като Скопие не получи от Европейския съюз дата за начало на преговори за присъединяване. В първото си изявление след срещата на Европейския съвет в Брюксел Заев каза, че само народът има мандат да вземе решение за бъдещето на страната. Той не възнамерява да подава оставка.

След Жан-Клод Юнкер и Зоран Заев на свой ред нарече изхода от срещата на европейските лидери в Брюксел "историческа грешка".

 

Премиерът каза, че е разочарован и гневен и поема върху себе си разочарованието на своите сънародници. В същото време той благодари на европейските лидери, които подкрепиха страната му.

Припомняйки усилията за доближаване към Обединена Европа, Заев увери, че европейската мечта на македонците няма да бъде унищожена.

 

Заев ще предложи предсрочни избори утре, на насрочената от президента Стево Пендаровски среща на лидерите на големите парламентарни партии. Лявоцентристката коалиция на премиера може да прокара идеята в парламента и опозицията също желае избори.

 

 

Автор: БНТ, E79 News; Снимки: Архив
Тагове:

Коментари:

 

Валутни курсове на БНБ за 28.02.2020

1 USD =0.56 BGN

1 EUR =0.51 BGN

1 GBP =0.43 BGN

10 CNY =3.93 BGN

1 CHF =0.54 BGN

100 JPY =61.59 BGN