.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
19.10.2019 12:19

Коментари 0 / Видяна 410

Въвеждат видеонаблюдение и в автошколите

 

За пресичане на корупцията при подготовката на шофьори и за да се гарантира, че обучението се провежда коректно, се предвижда въвеждането на система за видеонаблюдение как протича самото обучение в автошколите.

 

Това стана ясно днес, след като представители на автошколите проведоха среща с транспортния министър Росен Желязков.

 

Дамян Войновски от Автомобилната администрация обясни:

 

"За съжаление има автошколи, които не дават пълния обем часове, необходими за обучение и по този начин намаляват цените. Съответно и техните кандидати не винаги са добре подготвени.

 

Искаме да въведем система, чрез която да се следи дали реално курсистът получава тези часове, и, съответно, дали наистина изминава необходимите километри в градска или извънградска среда, за да се убедим, че той е получил това обучение.

 

За съжаление, в 25-30 минути, колкото трае изпитът не винаги могат да се видят всички ситуации, в които може да попадне един курсист. Няма как да бъде проверен при лоши метеорологични условия, дали кара добре, в извън населено място…".

 

Срещата беше закрита за журналисти.

 

От пресцентъра на Министерството на транспорта уточниха, че се обсъжда идеята за създаване на контролирана среда в рамките на практическия изпит, така че да бъдат ясно идентифицирани грешките, които прави водачът.

 

Обмислят са и варианти за въвеждане на единна интегрирана информационна система, която да обхване целия процес - от подготовката до изпита.

Автор: БНР, E79 News
Тагове:

Коментари: