.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
19.10.2019 10:46

Коментари 0 / Видяна 496

Извозват изборните книжа за местния вот към населените места в страната

Още по темата: Започва изплащането на възнагражденията на членовете на СИК-Благоевград Няма информация за тежки нарушения в изборния процес Трима се кандидатират за председател на ОбС - Сандански Равносметката от вота - 95 досъдебни производства, отчете МВР-шефът Кмет спечели 14-ти пореден мандат В Копривлен гласували с химикал със симпатично мастило ГЕРБ ще анализира резултатите от местния вот ЦИК обяви избирателната активност на втори тур Становище във връзка с изявление в СМО на г-н Андон Тодоров Кандидат за общински съветник в Благоевград оспори в Административен съд – Благоевград резултата от изборите за общински съветници в община Благоевград

 

За трети пореден ден изборните книжа за местния вот се транспортират от печатниците в София към областните градове. Екипи на жандармерията охраняват извозването на бюлетините, което ще продължи до следващия четвъртък.

 

За трети пореден ден изборните книжа за местния вот се транспортират от печатниците в София към областните градове. Екипи на жандармерията охраняват извозването на бюлетините, което ще продължи до идния четвъртък.

 

Бюлетините тръгват от четири печатници на територията на София. Изборни книжа се печатат и в Пловдив и Плевен. Както преди всички избори, транспортирането на бюлетините и документацията преминава под засилена охрана.

 

 Петър Антиев - зам.-директор на дирекция "Жандармерия": Ангажимента на Министерството на вътрешните работи и конкретно на служителите на дирекция "Жандармерия" е по съпровождане и охрана на моторното превозно средство, което превозва изборните книжа и бюлетини.

 

За днешното транспортиране на бюлетини и изборни книжа от София към областните градове са ангажирани четири автомобила със служители на Жандармерията.

 

 Петър Антиев - зам.-директор на дирекция "Жандармерия": Днес има за транспортиране по няколко маршрута - първият ще бъде за Перник и Кюстендил, вторият ще бъде по маршрута Враца, Монтана, Видин, третият ще бъде до Стара Загора, четвъртият до Смолян"

 

Тиражът на бюлетините, който е одобрен след подадени заявки на Общинските избирателни комисии, е над 17 милиона. За общински съветници са разпечатани близо 7 милиона бюлетини.

 

Същият е броят на тези за избор на общински кмет. За кметове на кметства одобреният тираж е над милион и половина бюлетини.

Автор: БНТ, E79 News; Снимки: Архив
Тагове:

Коментари: