.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
18.10.2019 18:01

Коментари 0 / Видяна 780

Клиентите плащат все по-високи такси за услугите и операциите в банки

Още по темата: Издръжката на 4-членно семейство е 2472 лева Синдикатите готвят протест в края на ноември заради орязването на болничния Повишава се мощността на пети блок на АЕЦ 158 къщи за гости ще връщат общо над 43 млн. лева на Фонд Земеделие ДНСК прекрати лицензите на шест фирми за строителен надзор Бизнесът: Ако се ограничат безобразията с болничните, ще имаме 1 млрд. БВП повече Предприемачи прогнозират спад при инвестициите в промишлеността през 2020 г. КЗП: Търговците нямат право да ограничават правата ни при пазаруване по време на Черния петък Имаме ли права при сделки, които не са сключени в магазин? Димитър Маргаритов, председател на КЗП: „Проверяваме готовността на туристическите обекти, ски пистите и съоръженията за новия зимен сезон”

 

В последните месеци банковите такси отбелязаха осезаем ръст. Клиентите на трезорите плащат повече както за поддръжката на сметките във финансовите институции, така и за операциите, които извършват.

 

При теглене на пари в брой клиентите оставят в банката като такса около половин процент за суми над 3000 лв. Разликата в тази удръжка при различните банки е около два пъти - тя се движи между 0,3 и 0,6% в зависимост от банката.

 

Някои финансови институции повишиха месечните такси за поддръжка на сметка. Ръст има също така при таксите за теглене на пари от банкомат, различните видове справки и други.

 

За първото полугодие на тази година банковата система на България отчете рекордно висока печалба от 918 млн. лв.

 

Заради отрицателните лихви банки в Западна Европа започнаха да прилагат отрицателни лихви и върху депозити на потребители, като засега с минусова доходност ще се третират само големи депозити.

 

Автор: БНТ, E79 News
Тагове:

Коментари:

 

Валутни курсове на БНБ за 18.11.2019

1 USD =1.77 BGN

1 EUR =1.96 BGN

1 GBP =2.28 BGN

10 CNY =2.53 BGN

1 CHF =1.79 BGN

100 JPY =1.63 BGN