.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
18.10.2019 16:54

Коментари 0 / Видяна 882

41% от пътя в Кресненското дефиле са подадени за одобрение в ЕК

Още по темата: Определен е изпълнителят на 13,2 км от АМ "Струма" през Кресненското дефиле Пускат движението по АМ "Струма" от Долна Диканя до Дяково Откраднаха 400 литра гориво от товарен автомобил на АМ "Струма" Три са отворените ценови оферти за изграждането на участък от АМ „Струма“ през Кресненското дефиле Днес отварят ценовите оферти за изграждането на 13 км от АМ „Струма“ през Кресненското дефиле Прокопаха първите метри от най-дългия тунел у нас Започна строителството на тунел „Железница“ от АМ „Струма“ 41% от пътя в Кресненското дефиле са подадени за одобрение в ЕК Стартира пробиването на тръбата на тунел "Железница" Демонтираха билбордове по АМ "Струма"

 

41 процента от новия път в Кресненското дефиле са подадени за одобрение в Европейската комисия. Няма решение за пренасочване на средствата за този участък, заяви министъра на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова в Сливен. Тя се запозна с възможностите и необходимостта от изграждането на нов пътен възел на АМ "Тракия" в района на град Кермен.

 

 Проектът за изграждането на участъка от автомагистрала "Струма" в района на Кресненското дефиле е предаден и вече се разглежда от компетентните органи, каза министър Аврамова в Сливен.

 

От министерството са в готовност да предоставят допълнителни уточнения, ако бъдат поискани, уточни министъра. Петя Аврамова коментира и медийните публикации за пренасочване на средствата, предвидени за този участък от магистрала Струма.

 

    Петя Аврамова, министър на регионалното развитие и благоустройството: Към настоящият момент няма такова решение, но ние ще следим ситуацията внимателно и ако има риск от загуба на тия средства или риск от това да не успеем в срок да реализираме този участък от магистрала "Струма" естествено ще се възползваме от тези средства на друго място, където имаме готовност.

 

Министерството на регионалното развитие и благоустройството е поело ангажимент за изграждане на нов пътен възел в района на гр. Кермен на 261 километър от АМ "Тракия".

 

    Петя Аврамова, министър на регионалното развитие и благоустройството: Ще възложим до края на годината предпроектни проучвания и след това вървим по нормативните стъпки за изготвяне на технически проект и процедура за възлагане на пътния възел. Има и ж.п. връзка, така че това може да стане един удобен пътен възел за изход към магистрала "Тракия" от Сливен.

 

Работи се и по разширението от двулентов в четирилентов на пътя Сливен – Ямбол. В момента се извършва рехабилитация на 12 километра от този път от Сливен до автомагистрала Тракия, като отпуснатите средства са над пет милиона лева.

Автор: БТА, E79 News
Тагове:

Коментари:

 

Валутни курсове на БНБ за 18.11.2019

1 USD =1.77 BGN

1 EUR =1.96 BGN

1 GBP =2.28 BGN

10 CNY =2.53 BGN

1 CHF =1.79 BGN

100 JPY =1.63 BGN