.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
18.10.2019 14:02

Коментари 0 / Видяна 484

Борисов съветва Заев да не подава оставка

Още по темата: Виктор Орбан поздрави Борисов за приемането на България в чакалнята на еврозоната Без ескалация на напрежението премина третия протестен ден в София Борисов: Оставаме на власт, защото опозицията ще счупи държавата Движението в центъра на София е блокирано от многобройни протестиращи Доган и Пеевски се отказаха от охраната на НСО Караянчева: Симпатизантите ни си тръгнаха мирно, така се прави протест (ВИДЕО) (Видео)ГЕРБ: Отговорността за безредиците се носи лично от Радев (Обновена) (Видео) Започва митингът в подкрепа на правителството Борисов: Държавата ми е мила, не искам да се разруши от глупости (ВИДЕО) Борисов: Дисциплината не е най-силното ни качество и затова се налагат мерки

 

Премиерът Бойко Борисов е посъветвал македонския премиер Зоран Заев да не си подава оставката заради това, че не се очертава решение за даване на дата за преговори за присъединяване на Северна Македония и Албания към ЕС. Министър-председателят е в Брюксел за заседанието на лидерите на страните-членки.

 

По-рано македонският премиер беше заявил, че правителството ще падне, ако това не се случи. По този повод премиерът Борисов заяви:

 

"Нищо не е приключило, просто е отложено така, както в София на Съвета и това беше формалното обяснение, отива май месец по време на Хърватското председателство. Това са и заключенията в София.

 

Да, има страх от разширяването, безспорен, но по никакъв начин нито Берлинският процес, нито този процес е приключил снощи. Фактът, че не се договорихме да има писмено решение на Съвета, показва, че огромната част от държавите са за тези две държави да получат своята перспектива".

 

Министър-председателят каза още, че не вижда причина след договореното примирие в Сирия снощи България сама да си налага ембарго за износ на оръжия в Турция.

 

Оптимизъм за мониторинговия доклад

 

Борисов изрази оптимизъм за очаквания скоро доклад по механизма за сътрудничество и проверка:

 

"Доклад ще има. Ние сме изпълнили абсолютно всички препоръки. Оптимист съм, защото абсолютно всичко, което искаха, ние с решение на Министерски съвет, с нарочни писма до Европейската комисия, с поети ангажименти за Венецианската комисия, така че няма нито една дума, по която Брюксел да е искал наше решение и ние да не сме го изпълнили в момента".

 

На въпрос на "Хоризонт" дали влизащите в сила от днес американски мита за част от стоките в ЕС ще се отразят на България, министър-председателят отговори:

 

"България и Съединените щати имат много добри двустранни отношения. Даже днес от там се прибира главният прокурор, заместник-главният прокурор, шефовете на служби и нито една от стоките, които са посочени в санкциите, не касаят България".

Автор: БНР, E79 News; Снимки: БНР
Тагове:

Коментари: