.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
18.10.2019 14:02

Коментари 0 / Видяна 340

Борисов съветва Заев да не подава оставка

Още по темата: Валери Симеонов: Всеки има право на протест Майки на деца с увреждания протестират заради новия пост на Валери Симеонов за зам.-шеф на НС Бойко Борисов се срещна с премиера на Хърватия Андрей Пленкович в Загреб Вицепремиерът Николова: Индия е приоритетен партньор за България в Азиатско-тихоокеанския регион Правителството одобри допълнителни разходи по бюджета на фонд „Земеделие“ и бюджета на МВР Правителството одобри 17 860 249 лв. за обезщетения в сферата на образованието Не могат да се изнасят повече от 30 хиляди лева през граница, ако имате задължения към хазната Министър-председателят Бойко Борисов ще е на работно посещение в Република Хърватия на 20 и 21 ноември Дават по 40 лева коледни добавки на най-бедните пенсионери Премиерът Борисов присъства на откриването на завод за санитарна арматура в Севлиево

 

Премиерът Бойко Борисов е посъветвал македонския премиер Зоран Заев да не си подава оставката заради това, че не се очертава решение за даване на дата за преговори за присъединяване на Северна Македония и Албания към ЕС. Министър-председателят е в Брюксел за заседанието на лидерите на страните-членки.

 

По-рано македонският премиер беше заявил, че правителството ще падне, ако това не се случи. По този повод премиерът Борисов заяви:

 

"Нищо не е приключило, просто е отложено така, както в София на Съвета и това беше формалното обяснение, отива май месец по време на Хърватското председателство. Това са и заключенията в София.

 

Да, има страх от разширяването, безспорен, но по никакъв начин нито Берлинският процес, нито този процес е приключил снощи. Фактът, че не се договорихме да има писмено решение на Съвета, показва, че огромната част от държавите са за тези две държави да получат своята перспектива".

 

Министър-председателят каза още, че не вижда причина след договореното примирие в Сирия снощи България сама да си налага ембарго за износ на оръжия в Турция.

 

Оптимизъм за мониторинговия доклад

 

Борисов изрази оптимизъм за очаквания скоро доклад по механизма за сътрудничество и проверка:

 

"Доклад ще има. Ние сме изпълнили абсолютно всички препоръки. Оптимист съм, защото абсолютно всичко, което искаха, ние с решение на Министерски съвет, с нарочни писма до Европейската комисия, с поети ангажименти за Венецианската комисия, така че няма нито една дума, по която Брюксел да е искал наше решение и ние да не сме го изпълнили в момента".

 

На въпрос на "Хоризонт" дали влизащите в сила от днес американски мита за част от стоките в ЕС ще се отразят на България, министър-председателят отговори:

 

"България и Съединените щати имат много добри двустранни отношения. Даже днес от там се прибира главният прокурор, заместник-главният прокурор, шефовете на служби и нито една от стоките, които са посочени в санкциите, не касаят България".

Автор: БНР, E79 News; Снимки: БНР
Тагове:

Коментари:

 

Валутни курсове на БНБ за 21.11.2019

1 USD =1.77 BGN

1 EUR =1.96 BGN

1 GBP =2.28 BGN

10 CNY =2.51 BGN

1 CHF =1.78 BGN

100 JPY =1.63 BGN