.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
18.10.2019 11:15

Коментари 0 / Видяна 1268

Д-р Владимир Таковски беше отличен като „Лекар на годината“ от Българския лекарски съюз

Още по темата: Започва изплащането на възнагражденията на членовете на СИК-Благоевград Няма информация за тежки нарушения в изборния процес Трима се кандидатират за председател на ОбС - Сандански Равносметката от вота - 95 досъдебни производства, отчете МВР-шефът Кмет спечели 14-ти пореден мандат В Копривлен гласували с химикал със симпатично мастило ГЕРБ ще анализира резултатите от местния вот ЦИК обяви избирателната активност на втори тур Становище във връзка с изявление в СМО на г-н Андон Тодоров Кандидат за общински съветник в Благоевград оспори в Административен съд – Благоевград резултата от изборите за общински съветници в община Благоевград

 

Благоевградският хирург  и кандидат за общински съветник от местна коалиция  ЕНП (ЕНП-СДС-БДО) д-р Владимир Таковски  беше отличен със званието „Лекар на годината“ по време на годишната церемония за връчване на престижните награди на медицинската гилдия. В навечерието на Деня на българския лекар, който отбелязваме на 19 октомври, Български лекарски съюз награди специалисти от различни области.

 

Д-р Владимир Таковски беше награден с почетен знак и грамота като най-добър лекар за 2019 година на територията на Благоевградска област. Д-р Таковски е дългогодишен хирург, спасил живота на стотици хора. Завършил е Медицинска академия - София. Специализирал е „Коремна хирургия” в МА - София, „Детска хирургия” в Пирогов и „Онкохирургия”. Началник е на Хирургично отделение в Специализирана болница за активно лечение по онкология – Благоевград от нейното създаване. Преди да заработи в онкологията, д-р Таковски оглавява хирургичен корпус към МБАЛ - Благоевград.

„Много благодаря за признанието, което получих от колегите от Български лекарски съюз. Но трябва да кажа, че по-голямата награда за нас лекарите са пациентите, на които сме успели да помогнем. Ето това на мен лично ми носи най-голямото удовлетворение.“, коментира след церемонията д-р Владимир Таковски. 

 

 

Званието „Лекар на годината 2019“ отиде при проф. Пламен Панайотов - началник на Клиниката по кардиохирургия в Университетската болница „Св. Марина“ във Варна и преподавател в Медицински университет – Варна.

По време на събитието бяха наградени изявени лекари в различни области от цяла България. За първи път БЛС връчи и три специални награди. Едната от тях е посветена на инициативата “Добрата дума лекува“, която е част от националната кампания срещу насилието над медици #ПребориГнева. В централата на съсловната организация бяха изпратени стотици благодарствени писма, придружени със снимки. Най-много “добри думи” бяха получени за д-р Здравко Пенков от Сливен.

 

Наградите на отличените лекари за 2019 г. бяха връчени по време на стилна церемония в София от министъра на здравеопазването г-н Кирил Ананиев, г-жа Жени Начева - зам.-министър на здравеопазването и председател на Надзорния съвет на НЗОК, д-р Даниела Дариткова - председател на парламентарната комисия по здравеопазване в НС, председателя на БЛС д-р Иван Маджаров.

 

 

 

E79 News
Тагове:

Коментари:

 

Валутни курсове на БНБ за 05.03.2020

1 USD =0.76 BGN

1 EUR =1.76 BGN

1 GBP =0.44 BGN

10 CNY =3.94 BGN

1 CHF =0.54 BGN

100 JPY =61.14 BGN