.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
18.10.2019 11:05

Коментари 0 / Видяна 486

Какво включва споразумението между ЕС и Лондон?

Още по темата: Европейският химн е най-много свалян от интернет в Обединеното кралство Великобритания напуска ЕС тази нощ - какво трябва да знаем Великобритания напуска Европейския съюз Европейският съюз ратифицира сделката за Брекзит Каква промяна очаква Великобритания след Брекзит? 140 000 българи със статут на уседналост във Великобритания Борис Джонсън подписа споразумението за Брекзит Шефовете на ЕС подписаха споразумението за Брекзит Великобритания е готова да излезе от Евросъюза на 31 януари Кампания събира средства, за да може "Биг Бен" да прозвучи в деня на Брекзит

 

Брюксел и Лондон постигнаха споразумение за Брекзит.

 

Това означава, че на 31 октомври Великобритания ще напусне съюза организирано, а не хаотично. Споразумението беше веднага одобрено от лидерите на 27-те страни членки на ЕС, на среща на върха, която се провежда от вчера в Брюксел.

 

 Европейските лидери одобриха бързо и безпроблемно споразумението за Брекзит. Не такива бяха преговорите, които се водиха седмици наред, денонощно.

 

До пробив в преговорите се стигна след като Великобритания и Ирландия се разбраха за т.нар. твърда граница между Северна Ирландия, която остава в Обединеното кралство и Република Ирландия, която е част от ЕС.

 

Целта на всички преговори е да не се допуска твърда граница между Ирландия и Северна Ирландия и това, което новото споразумение внесе като промяна е, че Северна Ирландия ще бъде специална митническа зона, ще принадлежи към митническата територия на Великобритания, но в същото време там ще действат европейски правила.

Автор: БНТ, E79 News
Тагове:

Коментари: