.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
18.10.2019 11:05

Коментари 0 / Видяна 368

Какво включва споразумението между ЕС и Лондон?

Още по темата: Джонсън спечели одобрение в британския парламент за предсрочни избори Европейският съвет одобри удължаване на Brexit ЕС отложи решението за отсрочка за Брекзит Борис Джонсън иска предсрочни избори на 12 декември ЕП подкрепи отлагане на Брекзит Великобритания може да получи ново отлагане на Брекзит ЕС отлага Брекзит до февруари Нов обрат за Брекзит и нов удар за Джонсън Британският парламент решава съдбата на сделката за Brexit Какво включва споразумението между ЕС и Лондон?

 

Брюксел и Лондон постигнаха споразумение за Брекзит.

 

Това означава, че на 31 октомври Великобритания ще напусне съюза организирано, а не хаотично. Споразумението беше веднага одобрено от лидерите на 27-те страни членки на ЕС, на среща на върха, която се провежда от вчера в Брюксел.

 

 Европейските лидери одобриха бързо и безпроблемно споразумението за Брекзит. Не такива бяха преговорите, които се водиха седмици наред, денонощно.

 

До пробив в преговорите се стигна след като Великобритания и Ирландия се разбраха за т.нар. твърда граница между Северна Ирландия, която остава в Обединеното кралство и Република Ирландия, която е част от ЕС.

 

Целта на всички преговори е да не се допуска твърда граница между Ирландия и Северна Ирландия и това, което новото споразумение внесе като промяна е, че Северна Ирландия ще бъде специална митническа зона, ще принадлежи към митническата територия на Великобритания, но в същото време там ще действат европейски правила.

Автор: БНТ, E79 News
Тагове:

Коментари:

 

Валутни курсове на БНБ за 21.11.2019

1 USD =1.77 BGN

1 EUR =1.96 BGN

1 GBP =2.28 BGN

10 CNY =2.51 BGN

1 CHF =1.78 BGN

100 JPY =1.63 BGN