15 Ноември 2019
.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
17.10.2019 18:33

Коментари 0 / Видяна 282

Лаура Кьовеши встъпва в длъжност като европейски главен прокурор

Още по темата: ЕС съди Великобритания заради отказа да предложи кандидат за еврокомисар ЕП: Журналистите трябват да бъдат защитени Безплатни железопътни билети разкриват Европа на младите Износът на България за ЕС нараства с 3.6 на сто Новата Европейска комисия може да започне работа чак догодина Франция въвежда квоти за икономическите мигранти ЕП призова за санкции срещу Турция Жан-Клод Юнкер потвърди отпадането на мониторинга за България Евростат: 21% от населението на България е над 65 години Кенет Рогоф: Не бих препоръчал на България да въведе еврото за валута

 

Лаура Кьовеши дава първата си пресконференция в качеството си на европейски главен прокурор. Дългата процедура по назначаването на румънката беше финализирана вчера, след като Председателският съвет в Европейския парламент даде окончателно зелена светлина за Кьовеши.

 

Мандатът на първия европейски главен прокурор ще бъде 7 години. Новосъздадената европейската прокуратура ще е базирана в Люксембург и трябва да започне работа до края на следващата година.

 

Тя ще преследва престъпления срещу европейския бюджет като злоупотреби, корупция или трансгранични измами с ДДС на стойност над 10 милиона евро. Очаква се прокуратурата да играе ключова роля и в борбата срещу тероризма.

 

Сред 22-те страни-учредителки е и България, останалите пет еврочленки могат да се присъединят, когато решат.

 

Автор: БНТ, E79 News
Тагове:

Коментари:

 

Валутни курсове на БНБ за 14.11.2019

1 USD =1.78 BGN

1 EUR =1.96 BGN

1 GBP =2.28 BGN

10 CNY =2.53 BGN

1 CHF =1.80 BGN

100 JPY =1.63 BGN