.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
17.10.2019 18:33

Коментари 0 / Видяна 486

Лаура Кьовеши встъпва в длъжност като европейски главен прокурор

Още по темата: Лидерите в Брюксел не успяха да договорят бюджета за следващите 7 години Среща на върха в Брюксел с държавите от Западните Балкани Българите възприемат ЕС като гарант за качеството на живот Променените визови правила на Европейския съюз влизат в сила Европарламентът иска въвеждане на единно зарядно устройство България с най-голямо намаление на безработицата за една година в ЕС Въвеждат обща минимална работна заплата в ЕС? 110 млн. лв. за развитие на човешките ресурси в България през тази година Какви са предизвикателствата пред ЕС през 2020 година Какви са предизвикателствата пред ЕС през 2020 година

 

Лаура Кьовеши дава първата си пресконференция в качеството си на европейски главен прокурор. Дългата процедура по назначаването на румънката беше финализирана вчера, след като Председателският съвет в Европейския парламент даде окончателно зелена светлина за Кьовеши.

 

Мандатът на първия европейски главен прокурор ще бъде 7 години. Новосъздадената европейската прокуратура ще е базирана в Люксембург и трябва да започне работа до края на следващата година.

 

Тя ще преследва престъпления срещу европейския бюджет като злоупотреби, корупция или трансгранични измами с ДДС на стойност над 10 милиона евро. Очаква се прокуратурата да играе ключова роля и в борбата срещу тероризма.

 

Сред 22-те страни-учредителки е и България, останалите пет еврочленки могат да се присъединят, когато решат.

 

Автор: БНТ, E79 News
Тагове:

Коментари: