.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
17.10.2019 14:01

Коментари 0 / Видяна 470

Потвърдиха нов случай на африканска чума в област Русе

Още по темата: Само в две области у нас няма заразени с чума диви свине До края на деня започва умъртвяването на прасетата в Брестак Ново огнище на Африканска чума по свинете във Варненско Умъртвяват 24 500 прасета в Никола Козлево Студът причинява болки и шум в ушите Дата: 04.01.2020 / 21:22 Умъртвяват всички 24 000 прасета в свинекомплекса в Никола Козлево Десислава Танева: Африканската чума по свинете все още не е отминала Нови случаи на Африканска чума в Благоевградско Нови огнища на Африканска чума по свинете в Югозапада Първи случай на африканска чума по свинете в област Кюстендил

 

Нов случай на африканска чума по свинете е установен в област Русе, съобщиха от Областната епизоотична комисия.

 

Положителната проба е установена при отстреляно диво прасе в землището между селата Пепелина и Широково, община Две могили.

 

Вече е издадена заповед, с която са определени съответните зони за забрана, а месото от отстреляното животно е иззето и загробено. Мястото също е дезинфекцирано.

 

  През миналата седмица е постъпил сигнал за отглеждани домашни прасета в квартал „Средна кула“ в Русе. След съвместна проверка на служители от Областната дирекция на МВР и Дирекцията по безопасност на храните обаче не са установени такива.

 

Междувременно е приключила и заключителната дезинфекция в свинекомплекса в село Голямо Враново. В понеделник от Областната дирекция по безопасност на храните са взели проби, които да проверят ефекта от извършената дезинфекция.

 

Резултатите от нея все още не са ясни. Когато станат известни, ще приключи цялата процедура, съгласно действащите указания и разпоредби.

Автор: БНР, E79 News
Тагове:

Коментари: