.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
17.10.2019 13:08

Коментари 0 / Видяна 476

Великобритания и ЕС постигнаха споразумение за Брекзит

Още по темата: От януари 2021 г. желаещите да работят и учат във Великобритания ще кандидатстват по нова система Европейският химн е най-много свалян от интернет в Обединеното кралство Великобритания напуска ЕС тази нощ - какво трябва да знаем Великобритания напуска Европейския съюз Европейският съюз ратифицира сделката за Брекзит Каква промяна очаква Великобритания след Брекзит? 140 000 българи със статут на уседналост във Великобритания Борис Джонсън подписа споразумението за Брекзит Шефовете на ЕС подписаха споразумението за Брекзит Великобритания е готова да излезе от Евросъюза на 31 януари

 

Великобритания и Европейския съюз (ЕС) са постигнали споразумение за бъдещите им политически и икономически отношения след Брекзит. Това обявиха Жан-Клод Юнкер и Борис Джонсън, предава АФП.

 

 

Премиерът на Обединеното кралство Борис Джонсън съобщи, че страната му и ЕС са постигнали „страхотна нова“ сделка за Брекзит, съобщава АФП.

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер от своя страна заяви: „Има сделка за Брекзит“. Той заяви още, че споразумението следва да бъде представено на лидерите на ЕС. Това ще се случи на решаващата среща на върха на ЕС в Брюксел днес.

 

„Там, където има воля, има и сделка - ние имаме такава! Това е справедливо и балансирано споразумение за ЕС и за Обединеното кралство и свидетелства за нашия ангажимент да намерим решение“, съобщи в Twitter Юнкер.

„Препоръчвам на Европейския съвет да одобри тази сделка“, поясни той, позовавайки се на Европейския съвет на лидерите на държавите членки.

 

По-рано днес обаче стана ясно, че завършването на процеса по ратифицирането на споразумението за излизане на Великобритания от структурите на Общността в срок до 31 октомври няма да бъде възможно, дори ако сделката бъде постигната. Това предупреди представител на Брюксел, предава TACC. „Дори ако сделката бъде сключена (на срещата на върха на ЕС), приключването на нейното ратифициране вероятно няма да бъде невъзможно до края на октомври“, заяви говорител на ЕС, чиято самоличност не се уточнява.

Държавните и правителствените лидери на страните от Европейския съюз са на двудневна среща на върха в Брюксел, на която вниманието е приковано към финалните усилия за постигане на споразумение за излизане на Обединеното кралство от структурите на Общността преди крайния срок - 31 октомври 2019 г.

 

Източник: БТА, БГНЕС, Агенция Фокус

E79 News
Тагове:

Коментари: