.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
17.10.2019 09:54

Коментари 0 / Видяна 692

Хубаво време и много слънце до Димитровден

Още по темата: о 36 градуса утре, дъжд и гръмотевици в събота До 36 градуса утре, дъжд и гръмотевици в събота До 36 градуса през седмицатa Гореща вълна удря Европа Влошава се времето през следващите 4 дни в Гърция Перфектно време за море в следващите 10 дни Гръмотевични бури над Западна и Централна България Жеги или бури през юли? Магнитни бури ни удрят през юли Месечна прогноза: Живакът ще скача до 39 градуса през юли

 

Хубавото време ще се задържи поне до Димитровден.

 

Температурите за месец октомври са нормални, притеснително е единствено трайното засушаване, което продължава още от летните месеци. Това каза пред „Фокус“ дежурният синоптик в Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) Красимир Стоев.

 

Температурите ще се запазят високи още 7 до 10 дни, обясни той.

Не се очаква смяна на атмосферната циркулация поне да 26 октомври. Ще продължим да се радваме на приятните 21-26 градуса, предимно слънчево време.

 

Характерно за този период на годината са ниските облаци и мъглите, особено в равнинната част на страната и по Черноморието.

След 26 октомври има тенденция да се увеличи динамиката на атмосферните процеси на Балканския полуостров.

 

Ще премине атмосферно смущение около 26-27 октомври с временни увеличения на облачността и краткотрайни превалявания, обясни синоптикът.

 

Процесите, които предстоят до края на настоящия месец, няма да наваксат дефицита на валежи у нас, уточни той и припомни, че и предишни години се е случвало да има по-високи температури от тези, отчетени сега.

 

E79 News
Тагове:

Коментари: