.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
16.10.2019 16:38

Коментари 0 / Видяна 1190

От 4 до 6 лв. е килото на кестените в Благоевград (Снимки)

Още по темата: 5 села в Община Благоевград остават без детски градини до края на август Паметта на 38 български войни, погребани в гробищния парк на Логодаж, бе почетена с Панахида и поднасяне на цветя Българските автобуси ще преминават през специално обособен коридор на ГКПП „Кулата – Промахон” Правят площадка за домашни любимци в Благоевград Адвокат Теодор Тошев сезира прокуратурата за фалшиви новини Въпреки тримата заразени с COVID -19! Община Благоевград е отворена за граждани Андон Тодоров остава председател на ОбС – Благоевград поне до края на месеца Такса "Смет" за заведенията в Благоевград без промяна Панихида за загиналите за свободата на Македония ще бъде отслужена в църквата „Въведение Богородично“ в Благоевград НПО търсят изход от тежкото положение в Благоевград

 

По традиция през есента, когато се приготвят туршиите и компотите, пазарът в Благоевград привлича освен с многообразието от зеленчуци и плодове, и с изобилието от кестени.

 

На пазара да изтъргува стоката си е дошла и Елица от благоевградското село Рилци.

 

Тя е майка на две деца и всяка сряда и събота е на пазара в Благоевград, където продава кестени, но по думите и не какви и да е, а – гръцки, тъй като според нея българските не са толкова вкусни. Освен тях, тя предлага и орехи.

 

„От 15 години съм търговка на пазара. Не се оплаквам, работа има, има и клиенти.Тази година особено вървят кестените, които продавам на цена между 4  и 6 лв. килото, което е с лев повече от миналата година.

 

Орехите също много ги купуват, те се продават на различна цена, от 3 до 16 лв. за килограм, зависи дали орехът е отворен“ ,уточни Елица.

Тя доволно заключи, че днес денят и е бил особено ползотворен, тъй като е успяла да продаде много от стоката си.

 Наш репортер видя, че не само гръцките, а и огражденските кестени също варират на цени от 4 до 6 лв. килото, зависимуст от качеството им.

 

   

 

Автор: Екип, E79 News; Снимки: Екип
Тагове:

Коментари: