.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
16.10.2019 16:38

Коментари 0 / Видяна 868

От 4 до 6 лв. е килото на кестените в Благоевград (Снимки)

Още по темата: Празничен концерт по повод Деня на християнското семейство в Благоевград Празнични служби за Въведение Богородично в Благоевград Детският спектакъл „Летящата принцеса” стартира НОЩ НА ТЕАТРИТЕ 2019 в Благоевград НОЩ НА ТЕАТРИТЕ превзема Благоевград Стартира кампания за събиране на храни в полза на семейства в нужда Кметът Румен Томов с първо интервю за Е 79 Областна администрация Благоевград посрещна своите „Мениджъри за един ден“ С тържествен концерт Народно читалище „Никола Й.Вапцаров – 1866“ – Благоевград почетоха паметта народните будители Спектакълът "Вапцаров: Песни за човека” събира на една сцена двадесет и трима актьора начело с доайените на театъра в Благоевград Благоевград почете народните будители

 

По традиция през есента, когато се приготвят туршиите и компотите, пазарът в Благоевград привлича освен с многообразието от зеленчуци и плодове, и с изобилието от кестени.

 

На пазара да изтъргува стоката си е дошла и Елица от благоевградското село Рилци.

 

Тя е майка на две деца и всяка сряда и събота е на пазара в Благоевград, където продава кестени, но по думите и не какви и да е, а – гръцки, тъй като според нея българските не са толкова вкусни. Освен тях, тя предлага и орехи.

 

„От 15 години съм търговка на пазара. Не се оплаквам, работа има, има и клиенти.Тази година особено вървят кестените, които продавам на цена между 4  и 6 лв. килото, което е с лев повече от миналата година.

 

Орехите също много ги купуват, те се продават на различна цена, от 3 до 16 лв. за килограм, зависи дали орехът е отворен“ ,уточни Елица.

Тя доволно заключи, че днес денят и е бил особено ползотворен, тъй като е успяла да продаде много от стоката си.

 Наш репортер видя, че не само гръцките, а и огражденските кестени също варират на цени от 4 до 6 лв. килото, зависимуст от качеството им.

 

   

 

Автор: Екип, E79 News; Снимки: Екип
Тагове:

Коментари:

 

Валутни курсове на БНБ за 18.11.2019

1 USD =1.77 BGN

1 EUR =1.96 BGN

1 GBP =2.28 BGN

10 CNY =2.53 BGN

1 CHF =1.79 BGN

100 JPY =1.63 BGN