.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
16.10.2019 14:15

Коментари 0 / Видяна 358

Каракачанов: Няма да направим компромис с българската история

Още по темата: Валери Симеонов: Всеки има право на протест Майки на деца с увреждания протестират заради новия пост на Валери Симеонов за зам.-шеф на НС Бойко Борисов се срещна с премиера на Хърватия Андрей Пленкович в Загреб Вицепремиерът Николова: Индия е приоритетен партньор за България в Азиатско-тихоокеанския регион Правителството одобри допълнителни разходи по бюджета на фонд „Земеделие“ и бюджета на МВР Правителството одобри 17 860 249 лв. за обезщетения в сферата на образованието Не могат да се изнасят повече от 30 хиляди лева през граница, ако имате задължения към хазната Министър-председателят Бойко Борисов ще е на работно посещение в Република Хърватия на 20 и 21 ноември Дават по 40 лева коледни добавки на най-бедните пенсионери Премиерът Борисов присъства на откриването на завод за санитарна арматура в Севлиево

 

В коментар за поредното заседание в Охрид на българо - македонска комисия по образователни и исторически въпроси, изясняваща идентичността на спорни личности, вицепремиерът Красимир Каракачанов категорично заяви, че компромиси няма да се правят.

 

Попитан дали спорът за „Гоце Делчев“, който блокира постигането на напредък, има шанс да бъде преодолян, той отговори:

 

"Ами като няма, ще стоят в антрето и ще чакат. Никога няма да се съглася с факта да направим компромис с българската история в името на това да ходят скопските политици и да ми се кипрят в Брюксел, и да се правят на европейци. 11-и октомври е национален празник на Северна Македония.

 

И какво празнуват на 11-и октомври? Въстанието против "българския фашистки окупатор". Добре де, защо не празнувате 20-и април 1941-ва година, когато не 20 хлапета с лозунги "Да живее Червената армия", а целият народ в Македония с хляб и сол и черковни камбани посрещаше българските войски.

 

Значи те не празнуват деня, в който сме ги освободили от сръбско робство, с което им бяха сменили имената. Забраняваха им да се наричат не само българи, и македонци им забраняваха да се наричат. Какво има да коментираме, че ще правим компромиси?".

 

Автор: БНР, E79 News; Снимки: Архив
Тагове:

Коментари:

 

Валутни курсове на БНБ за 21.11.2019

1 USD =1.77 BGN

1 EUR =1.96 BGN

1 GBP =2.28 BGN

10 CNY =2.51 BGN

1 CHF =1.78 BGN

100 JPY =1.63 BGN