.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
16.10.2019 14:15

Коментари 0 / Видяна 416

Каракачанов: Няма да направим компромис с българската история

Още по темата: Борисов от джипа: България върви добре по всички критерии Борисов: Расте броят на българите, които се завръщат в родината (Снимка) Борисов: Средствата от ЕС ни помагат да се движим по-бързо напред Социалното министерство издирва младежите, които нито работят, нито учат Борисов: За стотен път ще кажа - нямам имоти в Испания МТСП ще прави промени в Закона за социалните услуги през лятото Младен Маринов: МВР няма информация за разследване на испанските власти срещу Борисов Борисов: Разглеждат кандидатурата ни за чакалнята на Еврозоната през юли Управляващите затягат контрола при внос и износ на отпадъци Премиерът Бойко Борисов изпрати съболезнователна телеграма до канцлера на Германия Ангела Меркел

 

В коментар за поредното заседание в Охрид на българо - македонска комисия по образователни и исторически въпроси, изясняваща идентичността на спорни личности, вицепремиерът Красимир Каракачанов категорично заяви, че компромиси няма да се правят.

 

Попитан дали спорът за „Гоце Делчев“, който блокира постигането на напредък, има шанс да бъде преодолян, той отговори:

 

"Ами като няма, ще стоят в антрето и ще чакат. Никога няма да се съглася с факта да направим компромис с българската история в името на това да ходят скопските политици и да ми се кипрят в Брюксел, и да се правят на европейци. 11-и октомври е национален празник на Северна Македония.

 

И какво празнуват на 11-и октомври? Въстанието против "българския фашистки окупатор". Добре де, защо не празнувате 20-и април 1941-ва година, когато не 20 хлапета с лозунги "Да живее Червената армия", а целият народ в Македония с хляб и сол и черковни камбани посрещаше българските войски.

 

Значи те не празнуват деня, в който сме ги освободили от сръбско робство, с което им бяха сменили имената. Забраняваха им да се наричат не само българи, и македонци им забраняваха да се наричат. Какво има да коментираме, че ще правим компромиси?".

 

Автор: БНР, E79 News; Снимки: Архив
Тагове:

Коментари: