.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
16.10.2019 11:13

Коментари 0 / Видяна 758

Регионалната библиотека в Благоевград обогатява фонда си със стотици нови книги

Още по темата: Паметта на 38 български войни, погребани в гробищния парк на Логодаж, бе почетена с Панахида и поднасяне на цветя Българските автобуси ще преминават през специално обособен коридор на ГКПП „Кулата – Промахон” Правят площадка за домашни любимци в Благоевград Адвокат Теодор Тошев сезира прокуратурата за фалшиви новини Въпреки тримата заразени с COVID -19! Община Благоевград е отворена за граждани Андон Тодоров остава председател на ОбС – Благоевград поне до края на месеца Такса "Смет" за заведенията в Благоевград без промяна Панихида за загиналите за свободата на Македония ще бъде отслужена в църквата „Въведение Богородично“ в Благоевград НПО търсят изход от тежкото положение в Благоевград Паметник на бездомното куче „цъфна“ в Благоевград

 

Регионалната библиотека „Димитър Талев" в Благоевград обогатява фонда си със стотици нови заглавия. Библиотеката спечели проект на културното министерство за закупуване на книги, който е на стойност 22 000 лева.

 

Благоевградската библотека е най-голямата в Югозападна България и разполага с над 400 хиляди тома литература. А до дни ще пристигат и новите заглавия.

 

Мария Мечкарска, библиотекар: Заглавията са наистина доста, като сме обхванали абсолютно всички сфери и интереси и новото, което излиза.

 

Броят на читателите също се увеличава, както и интересът към българските автори.

 

Мария Мечкарска, библиотекар: През последните месеци за наша радост книгите, които най-много се търсят са на български автори и това е „Чамкория" и „Живот в скалите" на Мария Лалева. Все повече младите хора търсят книги са самоусъвършенстването, просто четат.

 

В сферата на икономиката имаме не малко такива, както и от психологична гледна точка. За здравето се интересуват.

 

Книгите са прозорец към света. Човек не може да отиде навсякъде, но може да получи информация от тях за обичаи, за нрави, за характерните особености на самите жители на дадена страна.

 

Има много интересни книги и си заслужава да се чете.

На 25 октомври по случай 66-тата годишнина от създаването на библиотеката в Благоевград читателите ще могат да си направят годишен абонамент на половин цена - 5 лв. за възрастни и 2 лв. за пенсионери.

 

Автор: БНТ, E79 News
Тагове:

Коментари: