.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
15.10.2019 11:47

Коментари 0 / Видяна 776

Шофьори с изтекли документи и без преминат психотест превозват ученици

Още по темата: Външното оценяване за 7-и клас: на 15 и 17 юни, пишат с черен химикал От 2021 г. за първи клас ще се кандидатства онлайн Отпускат стипендии за студенти от ромски произход По специален начин се дипломира XXVI-ят випуск на Американския университет в България В СУ ще приемат в “Право” и други специалности само с оценките от матурите Край на грипните ваканции! Идва електронно учене Бъдещите първокласници няма да минават през тестове Образователното министерство с новини за зрелостните изпити МОН предлага да отпаднат изпитите след IV и X клас тази година МОН: Учебната година ще приключи дистанционно

 

Шофьори с изтекли документи и без преминат психотест превозват ученици. Това са само част от нарушенията, установени при масовите проверки.

 

Те са започнали в началото на годината. До момент в нарушение са хванати 100 училищни автобуса от проверени малко над 1 600.

 

Освен вече споменатите нередности с документите на водачите са регистрирани и проблеми със самите автобуси – като износени гуми, липса на технически преглед и на пожарогасители.

 

Отговорността за изправността на автобусите и тяхната поддръжка е на директорите.

 

От Министерството на образованието и науката не водят статистика за училищния автопарк, но твърдят, че той се обновява.

 

Всеки ден училищни автобуси превозват над 45 хиляди ученици в цялата страна.

 

Съставени са няколко акта за това, че водачът и пътниците са били без обезопасителни колани по време на движение.

Автор: nova.bg, E79 News
Тагове:

Коментари: