.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
13.10.2019 11:31

Коментари 0 / Видяна 448

ЧЕЗ Разпределение подготви мрежата за зимния сезон

Още по темата: ЧЕЗ възстановява обичайното работно време на центровете за обслужване на клиенти Планирани присъединявания към електроразпределителната мрежа на територията на Област Благоевград за периода 11-15.05.2020 г. Служители на ЧЕЗ Разпределение осигуриха дом за 4 двойки щъркели в село Баня Умишлен пожар отново повреди кабел 110 kv на ЧЕЗ Разпределение Планирани прекъсвания на електрозахранването на територията на област Благоевград, обслужвана от ЧЕЗ Разпределение периода 21-24.04.2020Г. ЧЕЗ Разпределение обезопаси 355 щъркелови гнезда ЧЕЗ Разпределение повишава степента на готовност за реакция на своите екипи във връзка с предстоящите празници „ЧЕЗ Разпределение България“ АД не извършва планирани дейности по електроразпределителната мрежа ЧЕЗ разпределение повишава степента на готовност за реакция на своите екипи Удължават срока за плащане на сметките за ток

 

Екипи на компанията обходиха 40 000 км електропроводи

 

ЧЕЗ Разпределение България извърши подготовка на мрежата за предстоящия зимен сезон. Екипи на компанията обходиха 40 000 км електропроводи, сред които 17 000 км средно и 23 хил. км ниско напрежение. 18 000 трансформаторни машини са прегледани и приведени в изрядно състояние, вложени са над 12 тона трансформаторно масло. 17 000 киломeтра са проверените кабелни линии, направени са просеки чрез обработването на 145 000 дървета.

 

За да гарантира сигурността на електрозахранването през  зимата, компанията подмени 180 трансформатора, 10 000 изолатора по електропроводите и над 30 тона проводници. Вложени са 243 000 метра усукани проводници, които не се влияят от външни условия. Компанията монтира близо 3 000 нови стълба ниско напрежение,  положи и реконструира над 200 000 метра кабелни линии.

 

Основен акцент в подготовката на мрежата за зимния сезон е монтирането на автоматизирани съоръжения по мрежата. Те дават възможност за автоматичното секциониране на електропровода на  отделни участъци, като по този начин авариралата част се отделя  в рамките на няколко минути и по-голямата част от клиентите, захранвани от него, остават незасегнати по време на отстраняването на повредата.   Всичко това води до много по-бързи реакции при аварии и съответно много по-кратко време, в което клиентите са без електрозахранване.  Само за последните три години ЧЕЗ Разпределение инвестира над  11 млн. лв. в подобни елементи, като до края на годината се предвижда броят им да достигне 1000.  Компанията стартира и модернизирането на възлови станции в различни региони на обслужваната от ЧЕЗ Разпределение територия.

 

Вече втора година, освен традиционния обход на мрежата, ЧЕЗ Разпределение България включи и облитане с дрон на съоръженията. Това дава възможност да се видят отблизо и най-малките детайли и ако има съоръжения, които подлежат на подмяна заради външни фактори –  да се реагира веднага, като се отстранят констатираните забележки. Възможност за ранна диагностика на елементи от мрежата дава и заснемането с термовизионна камера и ултразвуков детектор. 

 

 

 

E79 News
Тагове:

Коментари: