.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
12.10.2019 16:29

Коментари 0 / Видяна 606

МВнР: Няма данни за пострадали българи при тайфуна в Япония

Още по темата: От 7 до 37 градуса през юни НИМХ: Юни ще започне с дъжд и хладно време Без промяна на времето в следващите дни 40 сантиметра сняг натрупа в Рила и Пирин Без изгледи за подобрение на времето: остава хладно, с превалявания Идва рекордно горещо лято Силна буря с проливни дъждове наводни Солун Какво ще е времето през почивните дни? Мощна буря и порой в Гоцеделчевско Градушка попиля Северозападна България!

 

Няма информация за пострадали българи в Япония във връзка с тайфуна „Хагибис“, предшестван от проливни дъждове и бурни ветрове.

 

„Хагибис“ се очаква да достигне Токио към 21 часа местно време.

 

По информация на българското посолство в Япония за Токио и още 6 префектури в централната и източна част на страната – Сайтама, Гунма, Шидзуока, Канагава, Яманаши и Нагано, е обявена максимална степен на опасност.

 

На места е прекъснато електрозахранването, издадена е препоръка за евакуация, която ще засегне милиони хора.

 

Полетите от двете основни летища, обслужващи района на Токио – „Ханеда“ и „Нарита“, са отменени.

 

Някои от линиите на метрото в японската столица са затворени, множество влакови линии също са спрени.

 

Българското посолство в Токио следи ситуацията и съветва българските граждани, пътуващи или пребиваващи в Япония, да спазват препоръките и указанията на местните власти и да следят редовно уебстраницата на Японската метеорологична агенция https://www.jma.go.jp/en/warn/

 

Българските граждани могат да се свържат с посолството на България в Токио на тел.: +81 3 3465 1021 и в извънработно време на тел.: + 81 80 7966 5608.

 

E79 News; Снимки: Архив
Тагове:

Коментари: