.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
11.10.2019 09:44

Коментари 0 / Видяна 510

Красимир Вълчев за ударената ученичката: Това е проява за дисциплинарно уволнение

Още по темата: Външното оценяване за 7-и клас: на 15 и 17 юни, пишат с черен химикал От 2021 г. за първи клас ще се кандидатства онлайн Отпускат стипендии за студенти от ромски произход По специален начин се дипломира XXVI-ят випуск на Американския университет в България В СУ ще приемат в “Право” и други специалности само с оценките от матурите Край на грипните ваканции! Идва електронно учене Бъдещите първокласници няма да минават през тестове Образователното министерство с новини за зрелостните изпити МОН предлага да отпаднат изпитите след IV и X клас тази година МОН: Учебната година ще приключи дистанционно

 

Това поведение е недопустимо. Има поне две непрофесионални прояви.

 

Трябва да ѝ се потърси отговорност. В този случай ще настоявам за по-тежко наказание. Това заяви министърът на образованието и науката Красимир Вълчев в ефира на БТВ, пише Novini.bg.

 

„Ще се провери дали и директорката е допуснала да има непрофесионални прояви. Трябва да се чуе и другата страна. Това е проява за дисциплинарно уволнение“, добави той.

 

„В училище си взаимодействат много деца. В тази среда не може да се елиминира агресията. Но българското училище не е източникът на агресията. Учителите правят всичко възможно да я тушират“, подчерта министър Вълчев.

 

Той коментира паниката в Сливен. „Получихме сигнали още преди началото на учебната година. Най-големият проблем не са само обособените квартали. Имаше опити в много градове, където има концентрация на такива деца. Обстановката се нормализира. Очевидно някой има интерес от тази ситуация.

 

Имаме информация, че в дъното на нещата стоят хора, който организираха протести срещу несъществуващата Стратегия за детето. Всичко това не е в интерес на семейството. Това бе опит да се разруши образователната система. Имало е опит за влияние от религиозни пастори“, разясни просветният министър.

 

По думите му след разговори с родителите, те са се успокоили. Той обясни колко е важно да се изгради доверие и добави, че е много трудно да се работи в тези райони.

Автор: bTV, E79 News
Тагове:

Коментари: