15 Ноември 2019
.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
11.10.2019 09:44

Коментари 0 / Видяна 312

Красимир Вълчев за ударената ученичката: Това е проява за дисциплинарно уволнение

Още по темата: НСИ: 14.8% от безработните у нас са висшисти Красимир Вълчев: Вървим към дуално обучение и във висшето образование Най-големият недостиг на учители е по математика, физика, химия, английски език и ИТ В Европейския ден на спорта в училище: Андонов награди най-активните учебни заведения Вдигат заплатите на учителите със 17% Близо 400 са иновативните училища у нас Над 30 000 първолаци с еднократна помощ от 250 лв Започва ученическият конкурс "Посланици на здравето" КНСБ: Учителските заплати може да скочат с 15% За първи път в света: Италиански ученици ще учат за климатичните промени

 

Това поведение е недопустимо. Има поне две непрофесионални прояви.

 

Трябва да ѝ се потърси отговорност. В този случай ще настоявам за по-тежко наказание. Това заяви министърът на образованието и науката Красимир Вълчев в ефира на БТВ, пише Novini.bg.

 

„Ще се провери дали и директорката е допуснала да има непрофесионални прояви. Трябва да се чуе и другата страна. Това е проява за дисциплинарно уволнение“, добави той.

 

„В училище си взаимодействат много деца. В тази среда не може да се елиминира агресията. Но българското училище не е източникът на агресията. Учителите правят всичко възможно да я тушират“, подчерта министър Вълчев.

 

Той коментира паниката в Сливен. „Получихме сигнали още преди началото на учебната година. Най-големият проблем не са само обособените квартали. Имаше опити в много градове, където има концентрация на такива деца. Обстановката се нормализира. Очевидно някой има интерес от тази ситуация.

 

Имаме информация, че в дъното на нещата стоят хора, който организираха протести срещу несъществуващата Стратегия за детето. Всичко това не е в интерес на семейството. Това бе опит да се разруши образователната система. Имало е опит за влияние от религиозни пастори“, разясни просветният министър.

 

По думите му след разговори с родителите, те са се успокоили. Той обясни колко е важно да се изгради доверие и добави, че е много трудно да се работи в тези райони.

Автор: bTV, E79 News
Тагове:

Коментари:

 

Валутни курсове на БНБ за 14.11.2019

1 USD =1.78 BGN

1 EUR =1.96 BGN

1 GBP =2.28 BGN

10 CNY =2.53 BGN

1 CHF =1.80 BGN

100 JPY =1.63 BGN