.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
10.10.2019 16:26

Коментари 0 / Видяна 704

Започва тристранна среща Сърбия –Албания- Северна Македония в Нови Сад

Още по темата: Хърватия избира своя нов президент Започва тристранна среща Сърбия –Албания- Северна Македония в Нови Сад Румънското правителство падна след вот на недоверие Косовските депутати разпуснаха парламента Евростат: Над 200 000 души от Западните Балканите са се преместили в ЕС през 2018 година Завършен е първият участък от „Турски поток“ Сърбия няма да влиза в НАТО 24 години от клането в Сребреница Дачич: Реагирал съм на думи, които Борисов не е изричал 70 000 в Тирана поискаха оставка на премиера Еди Рама

 

Президентът на Сърбия Александър Вучич и министър-председателите на Албания и на Македония Еди Рама и Зоран Заев ще проведат тристранна среща в Нови Сад, съобщава МИА.

 

По информация от кабинета на сръбския президент тема на дискусията ще бъде свързването на пазарите на държавите от региона и премахване на различните препятствия, пред които се изправят бизнесът и свободното движение на стоки, хора и услуги.

По неофициална информация, по време на вечерята, която снощи Вучич даде на своите гости и на която присъства и министър-председателят на Сърбия Ана Бърнабич, е обсъждан текстът на декларацията, която ще бъде приета по време на днешните официални разговори.

 

Лидерите на Сърбия, Албания и Северна Македония ще обсъждат план, който първоначално трябва да премахне митническите и гранични бариери, т.нар. "Малък Шенген" - вариант на европейското споразумение за пътуване между държави без паспортен контрол.

Автор: БНТ, E79 News; Снимки: БНТ
Тагове:

Коментари: