.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
09.10.2019 09:44

Коментари 0 / Видяна 310

С урок по родолюбие, община Разлог и исторически музей – Разлог продължават с проявите, посветени на празника на града

Още по темата: Деца и родители присъстваха на спортния празник „Мама, татко и аз“, организиран от община Разлог Община Разлог отбеляза 141 години от Кресненско - Разложкото въстание - Баненската буна 9-годишно мече ще бъде преместено в парк „Белица“ Кметът на Разлог Красимир Герчев ще кумува на 125 двойки Тържествено посрещнаха на работа кметът на Разлог в първия му работен ден Кметът на община Разлог Красимир Герчев, новоизбраните общински съветници и кметове на населени места встъпиха в длъжност Ученици от Разлог ще посетят екоферма по кампания „Супер фермер“ Красимир Герчев положи клетва като кмет на община Разлог за трети мандат Кметът на Добринище Петър Галчев получи категорична подкрепа от общинската управа в първия си работен ден Хванаха пиян шофьор в Разлог

 

Днес, по повод празника на град Разлог в Исторически музей – Разлог се проведе урок по родолюбие.

 

Събитието е част от проявите, посветени на празника на Разлог и отбелязването на 107 години освобождение от турско робство.

 

Гости на събитието бяха инж. Венцислав Гърменов - временно изпълняващ длъжността кмет на община Разлог, жители и гости на града, Дневен център - Разлог, възпитаници на училищата и детските градини в Разлог.

 

Урокът откри директорът на музея г-жа Христина Манова, която поздрави присъстващите и им разказа за събитията от 1912 г. Програмата започна с химна на България и поздрав от децата от ОДЗ –Разлог, група „Дечко“ с ръководители Оляна Тумбева и Светла Копанарова.

 

Специален гост на открития урок бе д-р Кирил Алексиев – директор на Регионален исторически музей – Благоевград и член на НД „Традиция“. Той показа видовете оръжия и униформи, използвани по време на Балканската война и разказа за тях.

 

В края на събитието, д-р Алексиев, възпроизведе няколко изстрела и по този начин децата успяха да се потопят в атмосферата на събитията.

 

Гостите на музея с интерес разгледаха изложбата на оръжия и униформи, съхранявани във фондовете на музея в Благоевград.

 

 

E79 News
Тагове:

Коментари:

 

Валутни курсове на БНБ за 21.11.2019

1 USD =1.77 BGN

1 EUR =1.96 BGN

1 GBP =2.28 BGN

10 CNY =2.51 BGN

1 CHF =1.78 BGN

100 JPY =1.63 BGN