.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
09.10.2019 09:44

Коментари 0 / Видяна 528

С урок по родолюбие, община Разлог и исторически музей – Разлог продължават с проявите, посветени на празника на града

Още по темата: Минералният плаж в с.Баня отвори врати Нападнаха горски служители в Разлог Кметът Герчев забрани засега дефилето на абитуриентите в Разлог 75-годишна бизнесдама започва строителство на ваканционен мегакомплекс край Разлог В Разлог плетоха на открито В Разлог плетоха на открито Нови 11 работни места по проект „Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания в Община Разлог“ Музеят в Разлог с нови три проекта Разлог ще почетат паметта на Ботев Народният представител от ГЕРБ Александър Мацурев дари книги на библиотеките в Банско и Добринище

 

Днес, по повод празника на град Разлог в Исторически музей – Разлог се проведе урок по родолюбие.

 

Събитието е част от проявите, посветени на празника на Разлог и отбелязването на 107 години освобождение от турско робство.

 

Гости на събитието бяха инж. Венцислав Гърменов - временно изпълняващ длъжността кмет на община Разлог, жители и гости на града, Дневен център - Разлог, възпитаници на училищата и детските градини в Разлог.

 

Урокът откри директорът на музея г-жа Христина Манова, която поздрави присъстващите и им разказа за събитията от 1912 г. Програмата започна с химна на България и поздрав от децата от ОДЗ –Разлог, група „Дечко“ с ръководители Оляна Тумбева и Светла Копанарова.

 

Специален гост на открития урок бе д-р Кирил Алексиев – директор на Регионален исторически музей – Благоевград и член на НД „Традиция“. Той показа видовете оръжия и униформи, използвани по време на Балканската война и разказа за тях.

 

В края на събитието, д-р Алексиев, възпроизведе няколко изстрела и по този начин децата успяха да се потопят в атмосферата на събитията.

 

Гостите на музея с интерес разгледаха изложбата на оръжия и униформи, съхранявани във фондовете на музея в Благоевград.

 

 

E79 News
Тагове:

Коментари: