17 Ноември 2019
.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
07.10.2019 11:17

Коментари 0 / Видяна 606

На тържествена сесия в Благоевград бяха връчени призовете „Личност на годината“

Още по темата: Изграждат дигитален хъб в Благоевград Община Благоевград започва прием на документи за новите 183 социални жилища Община Благоевград осигурява високоскоростен безплатен интернет на ключови места в Благоевград За улеснение на гражданите, на Архангелова задушница МПС могат да се паркират в парк „Македония“ Благоевград е домакин на Държавно лично и отборно първенство по бокс за мъже купата на България Завършен е проект за осигуряване на резидентни услуги за деца и младежи в Благоевград Община Благоевград с кампания за събиране на опасни отпадъци от домакинствата Йордан Йовчев направи първа копка на стрийт фитнес и кросфит площадка в парк „Македония” Заместник-кмета по култура и хуманитарни дейности Христина Шопова даде началото на първия по рода си турнир по Боча в Благоевград Производства изискващи високо квалифицирана и платена работна ръка ще се търсят за новата индустриална зона на Благоевград

 

С тържествена сесия на Общински съвет - Благоевград и Церемония по награждаване на „Личност на годината“ продължиха честванията за празника на града.

 

В залата на ДТ „Никола Вапцаров“ присъстваха народният представител от ПП ГЕРБ Даниела Савеклиева, облсатният управител Бисер Миихайлов, Иво Николов – временно изпълняващ длъжността кмет на община Благоевград, Стйепан Ковач – кмет на Община Чаковец, Зоран Видивич – зам.кмет на Община Чаковец, заместник- кметовете на Благоевград Христина Шопова, инж. Емилия Тунева, делегати, общински съветници и общественици. С музикален поздрав Биг бенд - Благоевград посрещаха официалните гости пред входа на Драматичен театър, докато влизаха в залата по червен килим.

 

Председателят на ИК „100 години свобода“ д-р Атанас Камбитов и председателят на Общински съвет Радослав Тасков приветстваха всички, включили се в честванията за празника на града.

 

За поредна година бяха наградени заслужили граждани със званието „Личност на годината“.

 

В категория „Бизнес и предприемачество“ отличие Лора Бекташева и фирма „БИНЕР“. Във „Финанси“ и “Отличен партньор на Община Благоевград” призът бе отреден за ОББ, а в „Здравеопазване“ отличието бе за д-р Огнян Митев.

Малгожата Гребска Кулов, Андраш Кончалиев и Стоимен Добрев бяха отличени в категория „Култура“. В категория „Медии“ наградата бе отредена за Красимир Узунов, посмъртно.

 

Призът за „Спорт“ бе връчен на Ива Уорън, а за „Образование“ на Ваня Стоева. Ностител на „Личност на годината“ в категория „Право“ отиде при съдия Катя Бельова, а за „Социални дейности“ при Лили Максева. В категория „Хора в неравностойно положеие“ бяха отличени Валери Маринов и Надежда Германова.

 

Отец Андон Шавулев и Александър Миразчийски бяха наградени съответно в категориите „Морал“ и „Съхранение на традициите.

 

За изключителен принос в категория “Пример за професионализъм и гражданска ангажираност ” бяха отличени ком. Антон Доклев, капитан Борислав Войнов и старши инспектор Валентин Василев.

 

За цялостен принос в областта на образованието бе награден дългогодишният училищен директор Христо Манчев. Приз получи и Татяна Сърбинска, за съхранението и разпространението на българската култура и традиции зад граница.

 

Бяха връчени и стипендии на деца с постижения в областта на науката, изкуството и спорта.

 

В програмата участие взеха Константина Димитрова, Александрина Механджийска, Люси Сивикова, Зоя Ангелова, Петя Стойчева, Боян Георгиев, Ерика Марчева. Както и на Марияна Мирчева и Бойко Цветанов - един от най-добрите световни тенори, солист на Националната опера и на операта в Цюрих, специализирал във Виена, Рим и Бусето и за наша чест директор на Камерна опера – Благоевград от новия творчески сезон. Водещи бяха Яна Янакиева и Димитър Борумов.

E79 News
Тагове:

Коментари: