.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
06.10.2019 09:55

Коментари 0 / Видяна 670

Грандиозен концерт на ансамбъл "Българе", постави "удивителен" на празничната седмица в Банско

Още по темата: Банско опрощава 50% наем на търговци до края на годината Община Банско с богата лятна програма за децата Близо 6% от тестваните в Банско с антитела Банско иска поне 2 млн. лв помощ от държавата От днес пръскат срещу бълхи и кърлежи в Банско Хотелиерите в Банско готови да отворят още през юни Фестивалната лятна програма на Банско е под въпрос Банско остана без туристи за Великден Промени в режима на паркиране в Банско Радост в Банско! Бебе се роди в изолирания град

 

Салонът на читалището се напълни за минути за последното събитие в чест на празника на Банско.

 

Местните "артисти'', излезли на сцената да поздравят вярната публика, вдигнаха настроението на всички с прекрасните си изпълнения, а заместник кметът Асен Кирицов и водещата Елена Калайджиева припомниха причините, с които Банско се гордее вече 107 години.

 

С отворени очи и сърца, публиката посрещна великолепния спектакъл на Национален фолклорен ансамбъл "Българе". Това съвършенство в детайли, костюми, изпълнение и енергия на създателите на "Това е България", бе най-достойния финал на празник, какъвто банскалии заслужават.

 

През последните години градът цъфти и хората по-често поглеждат към събитията, вплели в себе си култура и изкуство. Община Банско винаги е подкрепяла този начин на възраждане на обичаи, традиции и фолклор, и се радва на доверието на хората, които пълнят салоните.

 

Пожелаваме на всички в Банско, винаги да останат любопитни и жадни за ценностите, които България е концентрирала в сгушения в Пирин град и да помнят и пазят корените си, попивали кръв, сълзи...история.

 

Нека зрънцето гордост да расте под слънцето свободно и свободни да са хората, извили хоро под небето над Банско. Честити 107 години свобода!

E79 News
Тагове:

Коментари: