.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
02.10.2019 13:25

Коментари 0 / Видяна 284

ЧЕЗ разпределение установи рекордна кражба на ток в Плевен

Още по темата: ЧЕЗ разпределение включва съоражения за 6,3 млн.лв. в София Ето къде ще има прекъсвания на тока в Благоевград ЧЕЗ отпуска социална стипендия по програмата си за насърчаване на професионалното образование ЧЕЗ Трейд съдейства на KBC груп в България да постига екологичните си цели 3500 домакинства в Суходол и Горна Баня без ток заради строителна фирма „Живот за птиците“ с номинация за престижни европейски награди за комуникация 4000 клинети на ЧЕЗ Разпределение в столичния кв. Надежда останаха без електрозахранване заради строителна фирма За осма година ЧЕЗ търси най-талантливите дванайсетокласници в Западна България 86 ученици посетиха ЧЕЗ в Европейската седмица на професионалните умения „Делта текстил - България“ ЕООД се довери на ЧЕЗ за изграждане на 195 kwp фотоволтаична централа за собствени нужди

 

Ползваната незаконно електроенергия е достатъчна за 1000 домакинства месечно

 

При извършване на проверки за кражби на електроенергия в Плевен, ЧЕЗ Разпределение установи

незаконно ползване на електроенергия в промишлени количества. Проверката беше проведена на 25 септември. 

 

Eкип на дружеството откри незаконно прекъсната електропроводна линия средно напрежение и присъединен трансформаторен пост, скрит в едно от халетата на проверявания обект. Проверката е направена съвместно с представители на МВР, които са извършили процесуално-следствени действия на място.

 

По информация от присъстващи, обектът се използва за производство и пакетиране на готова продукция. За разкриване на нарушението дружеството включи  екипи, специализирани в разкриване на кражби, експлоатационни  групи и мобилна лаборатория. 

 

По предварителни изчисления на ЧЕЗ Разпределение загубите са в размер на 200 000  киловатчаса месечно.  Количеството електроенергия е достатъчно за захранването  на 1000 средностатистически домакинства. Това е една от най-мащабните кражби от един обект, установявани от дружеството.

 

ЧЕЗ Разпределение използва комплекс от високоефективни методи за установяване на кражби на електроенергия, в резултат на което, при проверка, се постига пълна разкриваемост на незаконното потребление на ток. 

 

Въведените наскоро специални стикери върху електромерите, работата с рефлектометри, които дават информация за директни присъединявани под земята, отчитането по райони чрез балансови електромери, лабораторните коли и др. са предпоставка за   успеваемост   на акциите за разкриване на кражбите.

 

С настъпване на есенно-зимния сезон  и увеличаването на консумацията на електроенергия проверките  ще зачестят.

E79 News
Тагове:

Коментари:

 

Валутни курсове на БНБ за 21.11.2019

1 USD =1.77 BGN

1 EUR =1.96 BGN

1 GBP =2.28 BGN

10 CNY =2.51 BGN

1 CHF =1.78 BGN

100 JPY =1.63 BGN