.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
02.10.2019 13:25

Коментари 0 / Видяна 420

ЧЕЗ разпределение установи рекордна кражба на ток в Плевен

Още по темата: ЧЕЗ Разпределение стартира мащабна реконструкция за подобряване на електрозахранването в Монтанско ЧЕЗ Разпределение с извънреден отчет на електромерите във връзка с нови цени на електроенергията Phishing атака срещу клиенти на ЧЕЗ Електро. Имейлите съдържат фалшиво съобщение за възстановяване на суми ЧЕЗ Разпределение влага 7 млн. лв. за сигурността на електрозахранването в столицата 10 стълба на ЧЕЗ Разпределение са целенасочено разрушени около София ЧЕЗ възстановява обичайното работно време на центровете за обслужване на клиенти Планирани присъединявания към електроразпределителната мрежа на територията на Област Благоевград за периода 11-15.05.2020 г. Служители на ЧЕЗ Разпределение осигуриха дом за 4 двойки щъркели в село Баня Умишлен пожар отново повреди кабел 110 kv на ЧЕЗ Разпределение Планирани прекъсвания на електрозахранването на територията на област Благоевград, обслужвана от ЧЕЗ Разпределение периода 21-24.04.2020Г.

 

Ползваната незаконно електроенергия е достатъчна за 1000 домакинства месечно

 

При извършване на проверки за кражби на електроенергия в Плевен, ЧЕЗ Разпределение установи

незаконно ползване на електроенергия в промишлени количества. Проверката беше проведена на 25 септември. 

 

Eкип на дружеството откри незаконно прекъсната електропроводна линия средно напрежение и присъединен трансформаторен пост, скрит в едно от халетата на проверявания обект. Проверката е направена съвместно с представители на МВР, които са извършили процесуално-следствени действия на място.

 

По информация от присъстващи, обектът се използва за производство и пакетиране на готова продукция. За разкриване на нарушението дружеството включи  екипи, специализирани в разкриване на кражби, експлоатационни  групи и мобилна лаборатория. 

 

По предварителни изчисления на ЧЕЗ Разпределение загубите са в размер на 200 000  киловатчаса месечно.  Количеството електроенергия е достатъчно за захранването  на 1000 средностатистически домакинства. Това е една от най-мащабните кражби от един обект, установявани от дружеството.

 

ЧЕЗ Разпределение използва комплекс от високоефективни методи за установяване на кражби на електроенергия, в резултат на което, при проверка, се постига пълна разкриваемост на незаконното потребление на ток. 

 

Въведените наскоро специални стикери върху електромерите, работата с рефлектометри, които дават информация за директни присъединявани под земята, отчитането по райони чрез балансови електромери, лабораторните коли и др. са предпоставка за   успеваемост   на акциите за разкриване на кражбите.

 

С настъпване на есенно-зимния сезон  и увеличаването на консумацията на електроенергия проверките  ще зачестят.

E79 News
Тагове:

Коментари: