.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
30.09.2019 12:26

Коментари 0 / Видяна 406

Ректорът на ЮЗУ: Знанието е ключов фактор за социално-икономическото развитие

Още по темата: На конференция в ЮЗУ „Неофит Рилски“ обсъдиха подходите за подобряване на противодействието на корупционните престъпления в България Правно-историческият факултет към ЮЗУ „Неофит Рилски“ организира национална конференция, свързана с противодействието на корупционните престъпления в България По-високи заплати в Югозападния университет „Неофит Рилски“ Студенти дискутираха стила и изказа на PR специалистите в България Студенти от Факултета по изкуствата представиха концерт „Фолклорна разходка“ Отличиха студенти от ЮЗУ „Неофит Рилски“ на международен фестивал Националният студентски фестивал на изкуствата продължава с разнообразна програма ЮЗУ „Неофит Рилски“ е домакин на националната текстилна конференция „Традиции и иновации в текстила и облеклото“ Научна конференция „Блокчейн технологии в икономиката – международни, вътрешни, икономически и правни проблеми“ ще се проведе в Университетския център „Бачиново“ Пианист Тодор Петров изнесе концерт в ЮЗУ „Неофит Рилски“

 

Югозападният университет „Неофит Рилски“ е най-големият образователен, научен и духовен център за Югозападна България. Това каза ректорът на висшето учебно заведение проф. д-р Борислав Юруков при откриването на новата академична 2019/ 2020 г.

Той припомни, че преди по-малко от месец е станало ясно, че новият ресор на България в Европейската комисия е „Иновации и младеж“. Според проф. Юруков, това е доказателство, че страната ни има компетенции и потенциал, заложен в младите хора, които гарантират изпълнението и реализациите на политиките на Европейският съюз (ЕС) в това направление.

„В последните години чуваме колко агресивни и нетолерантни са младите хора, как не четат и не желаят да се образоват, но аз не съм съгласен с това“, каза още проф. Юруков.

 

По думите му в Югозападен университет „Неофит Рилски“ има амбициозни, образовани и целеустремени млади хора, които искат да знаят и да могат повече, като по този начин те ще могат да променят света към по-добро.

„В съвременните условия знанието се превръща в ключов фактор за социално-икономическото развитие на обществото в световен мащаб. Днес, най-важното за нашето общество е да се противопостави на посредствеността и апатията, на без духовността и омразата. Дори с малки крачки може да постигнем големия успех и да направим страната ни по-добро място за живеене“, подчерта проф. Юруков.

Той допълни, че светът, в който живеем е и особено динамичен. Проф. Юруков отбеляза, че също така имаме неограничен достъп до информация, което от своя страна изисква от всеки един от нас да успява да се адаптира към промените.

Автор: Агенция Фокус, E79 News; Снимки: Екип
Тагове:

Коментари:

 

Валутни курсове на БНБ за 18.11.2019

1 USD =1.77 BGN

1 EUR =1.96 BGN

1 GBP =2.28 BGN

10 CNY =2.53 BGN

1 CHF =1.79 BGN

100 JPY =1.63 BGN