.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
30.09.2019 12:26

Коментари 0 / Видяна 522

Ректорът на ЮЗУ: Знанието е ключов фактор за социално-икономическото развитие

Още по темата: ЮЗУ стартира дарителска кампания в помощ на гл. ас. д-р Ангел Цветков Първокурсниците в ЮЗУ избрали защитени специалности ще бъдат освободени от такси ЮЗУ „Неофит Рилски“ организира допълнителни практически изпити по вид спорт и физическа подготовка Закриха Катедрата по педагогика в ЮЗУ Председателят на студентските съвети в България се срещна с ръководството на ЮЗУ „Неофит Рилски“ Гърците пак въведоха карантина, но за 1 седмица ЮЗУ „Неофит Рилски“ за първи път ще проведе онлайн изпит по химия Административен съд – Благоевград отложи делото за избора на ректор на Югозападния университет Конкурс на тема „Коронавирус и медии“ осигурява директен прием в ЮЗУ Учебната година в Югозападния университет „Неофит Рилски“ ще завърши успешно по график

 

Югозападният университет „Неофит Рилски“ е най-големият образователен, научен и духовен център за Югозападна България. Това каза ректорът на висшето учебно заведение проф. д-р Борислав Юруков при откриването на новата академична 2019/ 2020 г.

Той припомни, че преди по-малко от месец е станало ясно, че новият ресор на България в Европейската комисия е „Иновации и младеж“. Според проф. Юруков, това е доказателство, че страната ни има компетенции и потенциал, заложен в младите хора, които гарантират изпълнението и реализациите на политиките на Европейският съюз (ЕС) в това направление.

„В последните години чуваме колко агресивни и нетолерантни са младите хора, как не четат и не желаят да се образоват, но аз не съм съгласен с това“, каза още проф. Юруков.

 

По думите му в Югозападен университет „Неофит Рилски“ има амбициозни, образовани и целеустремени млади хора, които искат да знаят и да могат повече, като по този начин те ще могат да променят света към по-добро.

„В съвременните условия знанието се превръща в ключов фактор за социално-икономическото развитие на обществото в световен мащаб. Днес, най-важното за нашето общество е да се противопостави на посредствеността и апатията, на без духовността и омразата. Дори с малки крачки може да постигнем големия успех и да направим страната ни по-добро място за живеене“, подчерта проф. Юруков.

Той допълни, че светът, в който живеем е и особено динамичен. Проф. Юруков отбеляза, че също така имаме неограничен достъп до информация, което от своя страна изисква от всеки един от нас да успява да се адаптира към промените.

Автор: Агенция Фокус, E79 News; Снимки: Екип
Тагове:

Коментари: