14 Ноември 2019
.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
29.09.2019 16:38

Коментари 0 / Видяна 510

Съветниците в Банско искат извънредно заседание за избор на нов временно изпълняващ длъжността кмет

Още по темата: Банско очаква подкрепа от държавата за организирането на най-голямото спортно събитие в страната през 2020 Два златни и два бронзови медала за Таекуондо Хоук - Банско на „Оупън Перник” 2019 Банско събра най-красивите дами на планетата Мениджър за един ден в ПГЕЕ - Банско На 9 ноември за седми пореден път се проведе състезанието „Аз пиша грамотно” Новоизбраният кмет на община Банско Иван Кадев официално положи клетва и встъпи в длъжност Децата от НУ "Паисий Хилендарски" Банско, се поклониха пред делото на будителите Наближава Банско филм фест - 5 дни приключения, адреналин и пътешествия от дълбините до висините Банско ще бъде домакин на Международния конкурс за омъжени дами „Мисис Планет 2019“ Децата от Общинска лятна школа по музика – 2019 в Банско, ще зарадват почитателите на фолклора със своите изпълнения

 

ОбС – Банско избира нов временно изпълняващ длъжността кмет на курортната община.

 

След като миналата седмица с 8 гласа „против“ и 7 „за“ местните парламентаристи не приеха предложението на Георги Икономов начело на администрацията след изборите да застане Асен Кирицов, общинските съветници, дали отрицателен вот, са поискали свикване на ново заседание с единствена точка – избор на временно изпълняващ длъжността кмет на община Банско за периода от 25 октомври 2019 г. до полагане на клетва на новоизбрания кмет.

 

Искането  е на общинските съветници от опозицията Димитър Русков, Георги Главчев, Димитър Юлев, Иван Сакарев, Владимир Колчагов, Александър Весков, Костадин Дурчов и Костадин Атанасов. Мотивите на вносителите са, че не е изпълнена процедурата по закон.

 

 В ЗМСМА ясно е казано, че за временно изпълняващ длъжността кмет на общината се избира един от заместник-кметовете. В община Банско има двама заместник-кметове и според законовите разпоредби изборът трябва да е между двамата.

 

Ако не бъде избран единият, да бъде предложен другият. Това не се случи, тъй като предложението беше само за единия, коментира внесеното искане Димитър Русков.    

 

 

Така на сесията, която е насрочена за вторник, ще бъде гласувано предложение другият зам. кмет на общината Ивайло Ръхов да поеме администрацията  като временно изпълняващ длъжността кмет на община Банско след изборите на 27 октомври.

 

Към момента временно изпълняващ длъжността е Асен Кирицов, който е назначен със заповед от 20.09.2019 г.  на кмета Г. Икономов, издадена преди прекратяване на правомощията му.  Тя е в  сила до 25.10.2019 година. 

 

След тази дата изборът щеше да бъде на областния управител, тъй като реално временен кмет не бе избран.

Припомняме, че на сесията миналата седмица се стигна до нажежаване на обстановката при разглеждане на предложенията за избор на временни управници за Банско, Филипово и Места.

 

Чуха се  упреци и обвинения за безотговорно отношение към някои от общинските съветници, а двама от тях – Георги Думанов и Ангел Недялков,  отказаха да гласуват  с мотива, че не искат да участват в предстоящите войни, и напуснаха залата преди края на заседанието.

Автор: в. Струма, E79 News
Тагове:

Коментари: