14 Ноември 2019
.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
29.09.2019 15:29

Коментари 0 / Видяна 440

Директори на училища от България и Северна Македония се срещнаха в Банско

Още по темата: Банско очаква подкрепа от държавата за организирането на най-голямото спортно събитие в страната през 2020 Два златни и два бронзови медала за Таекуондо Хоук - Банско на „Оупън Перник” 2019 Банско събра най-красивите дами на планетата Мениджър за един ден в ПГЕЕ - Банско На 9 ноември за седми пореден път се проведе състезанието „Аз пиша грамотно” Новоизбраният кмет на община Банско Иван Кадев официално положи клетва и встъпи в длъжност Децата от НУ "Паисий Хилендарски" Банско, се поклониха пред делото на будителите Наближава Банско филм фест - 5 дни приключения, адреналин и пътешествия от дълбините до висините Банско ще бъде домакин на Международния конкурс за омъжени дами „Мисис Планет 2019“ Децата от Общинска лятна школа по музика – 2019 в Банско, ще зарадват почитателите на фолклора със своите изпълнения

Директори на основни и средни училища от Република България и Република Северна Македония се събраха в Банско за първата двустранна регионална среща под мотото „Образователна свързаност за по-добра перспектива на младите".

 

Форумът се организира от Министерство на образованието и науката на Република България и фондация "Българска Памет".

 

Трансграничната среща има за цел в дългосрочен план училищата от България и Северна Македония да обменят идеи, добри практики и административни улеснения за по ефективна работа.

 

    д-р Милен Врабевски - председател на фондация "Българска Памет": Много училища сме подпомогнали в Македония, както и развитието на много ученици от там. И с годините тези хора свикнаха да виждат в нас европейския шанс. Искам да научим на тези стандарти и колегите от Македония,

 

Училищните директори посетиха най-старото училище в град Банско „Отец Паисий", където дискутираха добрите практики за връзка между учители и ученици.

 

Македонските училищни директори харесаха идеята и смятат да въведат и при тях електронните дневници, както е в българските училища. Предстои ученици от град Струмица да пристигнат на посещение в Благоевград и да посетят университетския център.

Автор: БНТ, E79 News
Тагове:

Коментари: