.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
29.09.2019 15:29

Коментари 0 / Видяна 666

Директори на училища от България и Северна Македония се срещнаха в Банско

Още по темата: Банско опрощава 50% наем на търговци до края на годината Община Банско с богата лятна програма за децата Близо 6% от тестваните в Банско с антитела Банско иска поне 2 млн. лв помощ от държавата От днес пръскат срещу бълхи и кърлежи в Банско Хотелиерите в Банско готови да отворят още през юни Фестивалната лятна програма на Банско е под въпрос Банско остана без туристи за Великден Промени в режима на паркиране в Банско Радост в Банско! Бебе се роди в изолирания град

Директори на основни и средни училища от Република България и Република Северна Македония се събраха в Банско за първата двустранна регионална среща под мотото „Образователна свързаност за по-добра перспектива на младите".

 

Форумът се организира от Министерство на образованието и науката на Република България и фондация "Българска Памет".

 

Трансграничната среща има за цел в дългосрочен план училищата от България и Северна Македония да обменят идеи, добри практики и административни улеснения за по ефективна работа.

 

    д-р Милен Врабевски - председател на фондация "Българска Памет": Много училища сме подпомогнали в Македония, както и развитието на много ученици от там. И с годините тези хора свикнаха да виждат в нас европейския шанс. Искам да научим на тези стандарти и колегите от Македония,

 

Училищните директори посетиха най-старото училище в град Банско „Отец Паисий", където дискутираха добрите практики за връзка между учители и ученици.

 

Македонските училищни директори харесаха идеята и смятат да въведат и при тях електронните дневници, както е в българските училища. Предстои ученици от град Струмица да пристигнат на посещение в Благоевград и да посетят университетския център.

Автор: БНТ, E79 News
Тагове:

Коментари: