.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
23.09.2019 17:06

Коментари 0 / Видяна 696

Закритото депо за отпадъци в Дупница продължава да се самозапалва

Още по темата: Авиокомпания брои 400 евро на дупничанка за забавен с над 4 часа полет от Палма де Майорка до София Отвориха детските градини в Община Дупница Детските градини в Дупница отварят на 26 май ОбС гласува 100 000 лв. безлихвен кредит за общинската болница в Дупница Информация за жителите на Кюстендилска област при издаването на български лични документи Пазарът в Дупница ще работи до 15 април 20% от полицаите в Дупница в отпуск като превантивна мярка срещу коронавируса Втори ден Детско отделение в болницата в Дупница е затворено Пациент показа мизерията в дупнишка болница, където лекуват болни от COVID19 Откриха мъртъв зам.- кмета на Дупница

 

Закритото депо за отпадъци в Дупница продължава да се самозапалва и обгазява най-близкия квартал. Екоинспекцията в Перник е установила замърсяване на въздуха в града.

 

Проверката на РИОСВ-Перник е след получен сигнал на зеления телефон на екоминистерството.

 

На община Дупница ще бъде съставен акт за административно нарушение. Експерти са установили, че не се изсипва необходимото количество земна маса върху старите битови отпадъци. При проверката си еколозите на РИОСВ-Перник са установили, че камион на сметосъбиращата фирма е изхвърлял отпадъци на нерегламентирано за това място.

 

От община Дупница казаха, че няма как да се предотврати самозапалването на депото, докато то не се рекултивира. А това трябва да се случи до 2020 година. В момента отпадъците на града се извозват на друго място, тъй като изграждането на новото депо край село Джерман не е започнало. За него все още няма издадено разрешително за строеж.

 

Новото депо трябва да събира боклука на няколко общини от региона.

 

Автор: БНТ, E79 News; Снимки: Архив
Тагове:

Коментари: