16 Ноември 2019
.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
23.09.2019 17:06

Коментари 0 / Видяна 430

Закритото депо за отпадъци в Дупница продължава да се самозапалва

Още по темата: Вандалска проява в Дупница заснета на камера поставена от общината Задържаха криминално проявен, задигнал пари и документи от автомобил в Дупница Закритото депо за отпадъци в Дупница продължава да се самозапалва 7 месеца затвор за син, заплашил да убие майка си с нож в Дупница Мечка уби конче край дупнишкото село Бистрица Полагат маркировка и мият на улиците в Дупница за 15 септември

 

Закритото депо за отпадъци в Дупница продължава да се самозапалва и обгазява най-близкия квартал. Екоинспекцията в Перник е установила замърсяване на въздуха в града.

 

Проверката на РИОСВ-Перник е след получен сигнал на зеления телефон на екоминистерството.

 

На община Дупница ще бъде съставен акт за административно нарушение. Експерти са установили, че не се изсипва необходимото количество земна маса върху старите битови отпадъци. При проверката си еколозите на РИОСВ-Перник са установили, че камион на сметосъбиращата фирма е изхвърлял отпадъци на нерегламентирано за това място.

 

От община Дупница казаха, че няма как да се предотврати самозапалването на депото, докато то не се рекултивира. А това трябва да се случи до 2020 година. В момента отпадъците на града се извозват на друго място, тъй като изграждането на новото депо край село Джерман не е започнало. За него все още няма издадено разрешително за строеж.

 

Новото депо трябва да събира боклука на няколко общини от региона.

 

Автор: БНТ, E79 News; Снимки: Архив
Тагове:

Коментари:

 

Валутни курсове на БНБ за 14.11.2019

1 USD =1.78 BGN

1 EUR =1.96 BGN

1 GBP =2.28 BGN

10 CNY =2.53 BGN

1 CHF =1.80 BGN

100 JPY =1.63 BGN