.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
19.09.2019 15:43

Коментари 0 / Видяна 522

ЮЗДП възстанови три баража в поройни водосбори на територията на „ДГС Първомай“

Още по темата: Община Петрич получи право безвъзмездно да управлява обект „Античен град Хераклея Синтика“ Първите петрички праскови се предлагат на цена от 1.50лв. на пазара Свещеник от с. Първомай се нуждае от средства за лечение ОбС – Петрич закри училището в Михнево Петричко село на протест В община Петрич раздават хранителни продукти по програма на ЕС Каруца блъсна възрастен дядо в Петрич Отварят къщата на Ванга в Рупите Затвориха къщата на Ванга, в църквата на Рупите - пускат по един Община Петрич подготвя голям инфраструктурен проект, свързан с развитието на археологически обект „Античен град Хераклея Синтика”

Приключи основният ремонт на нови 3 баража в поройни водосбори в района на „ДГС Първомай”, защитаващи горските територии от ерозия и населените места от наводнения.

 

Съоръженията, които донеотдавна бяха в изключително лошо състояние и с нарушена цялост, вече са с ново стоманобетоново покритие, изградени ново радие и контрабараж, като е осигурена защита срещу подкопаване на стените.

 

Два от баражите са на Рибнишка река, известна с честите си поройни прииждания.

 

Възстановяването им предпазва новоизградения мост за селата Мендово и Долна Рибница, разрушен през 2000 г. от придошлите й води.

 

Мостът е и единствената връзка за жителите на населените места. Основно ремонтиран е и третият бараж в поройния водосбор „Дълбоки дол”. Така те отново могат да изпълняват защитните си функции, като укротяват водите при поройни дъждове.

 

След извършените през 2016-2017 г. ремонти на 3 баража в „ДГС Благоевград” – криволинеен на р. Хърсовска и два на р. Марулевска, това са поредните проекти с изцяло обществена полза, финансирани от Югозападното държавно предприятие със средства от фонд „Инвестиции в горите”.

 

Възстановяването на новите три баража се извършва за първи път от изграждането им преди повече от 40 години.

 

В ход е проектиране и предстои строителство на нов криволинеен бараж в землището на с. Долна Рибница, на територията на „ДГС Първомай”.

E79 News
Тагове:

Коментари: