.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
19.09.2019 14:53

Коментари 0 / Видяна 572

В Гърция забраниха пушенето в присъствието на деца

Още по темата: Кметове от Северна Гърция с петиция за отваряне на всички ГКПП-та с България 30% спад на туристите в Гърция 14 дни под карантина в Гърция, ако на ГКПП „Кулата” дадете положителен резултат за COVID – 19 Важно за туристите в Гърция: €500, ако нямаш QR код Пътуващите за Гърция трябва да попълват специален формуляр Даваме 30 евро на ден на Тасос, 45 – на Халкидики Ген. Мутaфчийcки разпуска на плажа в Халкидики Цените на плажа в Гърция по-ниски от България Гърция върна стотици сръбски туристи, хотелиерите останаха шокирани Първи ден след карантината: 60% от хотелите в Гърция са затворени

Гръцкият министър на здравеопазването Василис Кикиляс забрани пушенето на всички обществени места, където се намират деца.

 

В южната ни съседка започва и кампания “антидрога”.

 

За продажба на алкохол и цигари на малолетни ще бъдат налагани глоби до 10 хиляди евро. 

 

Министърът на здравеопазването заяви пред телевизионните медии, че продължава борбата срещу пушенето в присъствие на деца.

 

 

След забраната да се пуши в кола пред малолетни и глобата от 1500 евро е готова нова промяна в закона, която до края на месеца влиза в сила, предава БНР.

 

Министерството на здравеопазването забранява пушене дори на открити детски площадки, в двора на училища и детски градини. Парламентът ще гласува размера на глобите, които се очаква да надхвърлят хиляда евро.

 

Министър Кикиляс, който е лекар и бивш спортист, съобщи, че в началото на октомври стартира кампания срещу тютюнопушенето сред младите хора.

 

От началото на учебната година полицията извърши стотици проверки в училища за разпространение и употреба на наркотици.

 

Специалисти алармират, че възрастта за употреба на хашиш и марихуана е спаднала до 12-годишните.

 

Засилват се програмите “антидрога” с активното участие на родителите, съобщават от Министерството на образованието.

Автор: БНР, E79 News
Тагове:

Коментари:

 

Валутни курсове на БНБ за 05.03.2020

1 USD =0.76 BGN

1 EUR =1.76 BGN

1 GBP =0.44 BGN

10 CNY =3.94 BGN

1 CHF =0.54 BGN

100 JPY =61.14 BGN